Канада: Скоро 90% смртних случајева од ковида-19 у мају 2022. чине вакцинисани, у великој већини са три дозе

Током пет недеља, од 1. маја до 5. јуна 2022, било је 14 одсто смртних случајева од ковида-19 међу невакцинисаним и 86 одсто међу вакцинисаним, од којих је 76 одсто троструко вакцинисаних

(Експозе, 22. 6. 2022)

Према најновијим  званичним подацима канадске владе драконска мјера обавезне вакцинације у Канади довела је до тога да у посљедњих мјесец дана девет од десет смртних случајева од ковида-19 чине потпуно вакцинисани Канађани, при чему четири петине чине они који су примили три вакцине.

Иако је наводно и сам примио три дозе вакцине, предсједник владе Канаде Џастин Трудо наводно је 13. јуна 2022. по други пут имао позитиван налаз на ковид-19.

СЗО: Раст новозаражених јер се оболели не тестирају, вакцине спасле 20 милиона живота

У поруци на Твитеру Трудо каже да се осјећа добро зато што се вакцинисао, позивајући свакога да се вакцинише или прими појачавајућу дозу.

Не схватамо на основу чега Трудо тврди да је имао благе симптоме захваљујући експерименталној инјекцији коју је примио, пошто је то немогуће доказати.

Судећи по најновијим подацима владе Канаде, Трудо је, ако је заиста вакцинисан, имао невјероватну срећу што није завршио у болници или изгубио живот, пошто је током протеклог мјесеца девет од десет смртних случајева од ковида-19 у Канади забиљежено међу потпуно вакцинисаним, од којих су четири петине примили по три дозе.

Доња таблица преузета је из владиног извјештаја од 21. јуна 2022. и приказује број случајева, пацијената смјештених на болничко лијечење и смртних исхода зависно од вакцинације закључно са 5. јуном 2022.

Влада Канаде, нажалост, покушава преварити јавност дајући бројеве почев од 14. децембра 2020, чиме укључује и велики талас из јануара 2021. кад се свега 0,3 одсто становништва могло сматрати потпуно вакцинисаним.

(Извор)

Али, пошто интернет све памти, у прилици смо да погледамо претходно објављене извјештаје канадске владе и простом математиком дођемо до тренутног стања.

Доња таблица, преузета из извјештаја објављеног крајем маја 2022, приказује број случајева, смјештених у болницу и смртних исхода зависно од вакцинације за раздобље од 14. децембра 2020. до 1. маја 2022.

Сада остаје да се изврши просто одузимање да би се добило стање које се односи на посљедњих мјесец дана. Резултати слиједе.

Број случајева ковида-19

Доња слика приказује број случајева ковида-19 за читаву територију Канаде зависно од вакцинисаности за раздобље од 1. маја до 5. јуна 2022.

У датом раздобљу невакцинисани чине 7 одсто случајева, а вакцинисани 93 одсто, од тога 58 одсто они са примљене три дозе.

Пацијенти на болничком лијечењу од ковида-19

У распону од пет седмица, од 1. маја до 5. јуна 2022, невакцинисани су чинили 14 одсто болничких пацијената, а вакцинисани 86 одсто, од којих 70 одсто троструко вакцинисани.

Смртни случајеви од ковида-19

Током пет недеља, од 1. маја до 5. јуна 2022, било је 14 одсто смртних случајева од ковида-19 међу невакцинисаним и 86 одсто међу вакцинисаним, од којих је 76 одсто троструко вакцинисаних.

Ако вас ови подаци још увијек не забрињавају, можда ћете се замислити кад погледате податке о смртним случајевима од прије мјесец дана, за раздобље прије него што је покренута кампања за примање „појачавајуће“ дозе.

Између 13. новембра и 4. децембра 2021. на невакцинисане је отпадало 57 одсто смртних случајева, на вакцинисане 43 одсто.

Мјесец дана потом, у раздобљу између 5. децембра 2021. и 15. јануара 2022. на потпуно вакцинисане отпадало је 64 одсто смртних случајева, на невакцинисане 36 одсто.

Седмицу дана потом стање се додатно погоршало – учешће вакцинисаних у смртним случајевима порасло је на 72 одсто, док су невакцинисани чинили 28 одсто.

Упркос свеобухватној кампањи за примање појачавајуће дозе, и очајничким настојањима канадске владе да прикрије податке, с мало уложеног времена, труда и просте математике показује се да у раздобљу од 1. маја до 5. јуна 2022. девет од десет случајева, пацијената на болничком лијечењу и смртних исхода отпада на потпуно вакцинисане.

Постотак смјештених на болничко лијечење (лијеви стубац) и смртних случајева (десни стубац) у Канади зависно од вакцинације за раздобље од 1. маја до 5. јуна 2022. према подацима владе Канаде. Зелено: невакцинисани, жуто: делимично вакцинисани; окер: примљене две дозе; црвено:  примљене три вакцине (Извор)

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , ,

Оставите коментар