Александар Вучић: Никада не бих подржао забрану абортуса, то је право жена

Никада не бих подржао тако нешто, зато што сматрам да је абортус право жена. Да ли ми се свиђа или не то је нешто друго, рекао председник Србије о одлуци Врховног суда САД

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Тара Радовановић)

КРУШЕВАЦ – Председник Александар Вучић изјавио је данас да је немачки министар привреде Роберт Хабек, који је изазвао пажњу порукама грађанима те земље да штеде енергију тако што ће скратити туширање и припремити топлу одећу за зиму, заправо и те како у праву, јер предстоји тешка зима, и људи тога требају да буду свесни.

„Половина људи у Србији се смеје тој изјави, а министар Хабек је фантастичан министар, један од најпаметнијих и најобразованијих људи, изванредан министар економије. Озбиљан човек који се не додворава свом народу, а неће да их лаже”, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара приликом обиласка радова на Моравском коридору.

Вучић је приметио да се Хабек, када каже грађанима да се краће туширају, спреме дебеле џемпере и чарапе, да се спреме за тешку зиму, понаша одговорно.

„А, они који не виде шта се дешава око њих, и кажу – лако ћемо… Видите ко ту коме треба да се смеје”, констатовао је Вучић и додао да изјава Хабека показује колико је он посвећен и озбиљан човек, те да је тиме само „скочио” у његовим очима.

Вучић је приметио да он не може тако нешто да изјави у Србији, јер би га „ сви убили” када би то тако рекао, али то говори на други начин.

„Да људи знају да предстоји тешка зима, и да чувају огрев и другде ствари. Ми ћемо да се боримо, али времена нису лака, не због ситуације у Србији, већ због сукоба на истоку Европе и ако се то не заврши што пре, у већем смо проблему него што мислимо”, рекао је Вучић и додао:

„Хабек је у праву, а сада нека се смеју и мени”.

Вучић: Србија има свој закон и не мисли да га мења

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да никада не би подржао забрану абортуса, јер сматра да је абортус право жене.

Вучић је тако одговорио на новинарско питање да прокоментарише изјаву страначког функционера Владимира Ђукановића да подржава одлуку суда у САД о забрани абортуса, и додао да разуме потребу појединих политичара, па и из редова СНС, и медијских кућа да се изјашњавају о свему и свачему, као и медијских кућа да, иако знају да то није став странке, траже само нешто да га критикују.

САД: Врховни суд поништио одлуку којом је легализован абортус

„Никада не бих подржао тако нешто, зато што сматрам да је абортус право жена. Да ли ми се свиђа или не то је нешто друго. Имамо правила и законе који су јасни. Ми имамо законе и нисмо планирали да их мењамо по било ком питању“, поручио је он.

Вучић: Очекујем добру посету Абазовића, верујем у боље односе

Председник Александар Вучић изјавио је данас да очекује добру посету црногорског премијера Дритана Абазовића Србији, изразивши уверење да је могуће градити боље односе од досадашњих.

Абазовић је раније овог месеца најавио своју посету Србији за 29. јун.

„Очекујемо добру посету, разговараћемо о свим важним темама са Дританом Абазовићем”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара након отварања аеродрома „Росуље”, у вези са том посетом.

Вучић: Све зависи од геополитичке ситуације

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се у Бриселу видело да када је геополитички интерес ЕУ у питању може да се добије статус кандидата и да ништа није урађено у смислу припреме за чланство.

Вучић је, на питање да ли се слаже са министарком Јадранком Јоксимовић да би Србија могла за пет до седам година бити чланица ЕУ, казао да је он реалиста, али да министарка добро зна односе у Унији.

„То зависи од политичке и геополитичке ситуације. Видело се сада да можете добити статус кандидата да у смислу припреме нисте ништа урадили, када је у геополитичком интересу ЕУ, а да они који су много више учинили као Северна Македонија, Албанија и БиХ нису добили ништа“, објаснио је он.

Вучић је казао да је није такав оптимиста као министарка, и да се највише узда у сопствене снаге.

„Наш европски пут морамо да наставимо. Морамо да се уздамо највише у наше снаге. Показали смо да можемо својим радом, опстајући и остајући на европском путу, чувајући традиционална пријатељства, да земљу мењамо до непрепознатљивости“, рекао је он.

Вучић је као примере навео аеродром Росуљу, који нико није ни сањао, а који снажи нашу инфраструктуру, и који и као аутопутеви мењају потпуно слику Србије.

Пренео је да су му пилоти рекли да би било добро да аеродром отворимо и на југу и западу земље.

„Како ће да изгледа Србија за две године када будете имали аутопут до Пожеге, Краљева, Крушевца, градићемо Дунавску магистралу, спојити Кузмин са Сремском Рачом, градити аутопут Београд-Зрењанин, Београд-Вршац, обилазница око Београда, не могу ни свега да се сетим… Србија изгледа другачије, и можемо све својим снагама“, поручио је он.

Вучић је истакао да је важно да верујемо у себе и да не мислимо да ће неко други да нам поклони нешто.

„Морамо да подигнемо веру у себе“, нагласио је он.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 26. 6. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Љигав као и увек,политичка коректност на првом месту…А што се тиче вере у себе(читај Србија треба да има вере у мене)нама само Бог може помоћи

    15
  2. Женама није дато ни право рађања , то је заједничко право родитеља , у ширем тумачењу – породице . У најмању руку прекид рађања би било право обоје родитеља , и у промискуитету мушки родитељ би морао уживати родитељско право , а да брак и не помињемо ! Не може се унапред тврдити да је некоме намера искључиво блуд и да сама жена о томе може да одлучује ! Нити наш мудри господар Вучић !

  3. Камо среће да је твоја мајка искористила то право!

    6
    1

Оставите коментар