Светислав Пушоњић: За свако зло које снађе Србију куните Запад, Ватикан…

Порфирије ће по свему судећи сахранити СПЦ на исти начин као што колонијални намесници од Ђинђића до Вучића сахрањују Србе и Србију по налогу проклетиња са Запада

За свако зло које снађе Србију куните Запад, куните Ватикан, куните и друге западне центре. Све се ово смишља тамо, па се преко агентурних мрежа угурава међу Србе, путем најбестиднијих манипулација. Пошто пусти агентурне механизме у погон Запад се измакне и сеири са стране, изигравајући „доброчинитеља“ и пуштајући да други завршавају његов посао, као што тренутно чини и у Украјини, ратујући са Русима преко заведених Украјинаца.

Протопрезвитер Ангелос Ангелопулос: Да ли је савет Козме Етолског „Проклињите папу“ говор мржње?!

А што се „патријарха“ тиче, шта сте очекивали од оног који се пред медијима експонирао у скафандеру, који је током корона-циркуса непрестано позивао на вакцинацију и ношење маски, који је књигу насловио „Загреб и ја се волимо јавно“ не марећи што исти тај Загреб сваке године слави етничко чишћење крајишких Срба уз Томпсонове „хитове“ попут „Јасеновац и Градишка Стара, то је кућа Максових месара“? Неће бити никакво чудо ако у будућности призна и црногорску, босанску, хрватску, па зашто не очекивати, и војвођанску и шумадијску православну цркву, све док од СПЦ не остане ништа. После овог циркуса са признавањем измишљене „македонске цркве“, створене у канцеларијама Титове ОЗНЕ, можемо као сасвим известан очекивати и долазак Папе у Београд, венчавање хомосексуалаца, жене-свештенице и ко зна какве још глобалистичке новитете.

Владан Динић: Две истине митрополита Порфирија – београдска и загребачка

Порфирије ће по свему судећи сахранити СПЦ на исти начин као што колонијални намесници од Ђинђића до Вучића сахрањују Србе и Србију по налогу проклетиња са Запада. Јер циљ Запада није да Србе сведе чак ни на „Београдски пашалук“ већ да Срба уопште и не буде, да се ово преостале Србије разбије на још неколико банана-државица у којима ће се власт дати у руке неком купљеном и корумпираном башибозуку, а Срби ће се у свакој свести на енклаве у којима ће се опијати брљом пред продавницама и ламентирати над временом када су још били народ и држава.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Светислава Пушоњића)



Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

6 replies

  1. Запад само ради свој посао! Нама нико није крив, што ми не радимо свој посао. Зна се како се поступа са издајницима. Само издајник у Србији никад неће рећи за себе да је издајник. Тако је и у случају признања аутокефалности македонске цркве. Видите како се Порфирије чак спрда и говори да је то за наше добро! Дуго су “свештеници” радили на парализовању и зомбирању свести у Срба. Радили су максимално да се отупи оштрица Христове вере.
    НИКАДА ЗАПАД НИЈЕ У ТОЈ МЕРИ УНИШТИО СРБИЈУ КАО ДОМАЋЕ ЈАЈАРЕ КОЈИ СУ УТКАНИ У СВЕ ПОРЕ ДРУШТВА! УТКАНИ ДО САМОГ ПОЛИТИЧКОГ И ЦРКВЕНОГ ВРХА!

    26
    1
  2. Поштовани гослодине Пушоњицу, брате у Христу и Србству .Западњачки циљ је постигнут.Црква је без осецаја потребе да припреми своје стадо за нову пашу,да унапред кроз писања и проповеди уведе народ у ове догаџаје, те из ведра неба сасу муњу у народна недра.Више од деценију слушали смо о неправедном прогону и тамновању архиепископа Охридскога Јована ,за којега се тзв Македонска јерархија никада код власти не заузе да одбрани брата у Христу.Бар мени није познато.Можда смо ми превише мали и безначајни да би нам се ишта говорило,осим онда када нешто у цркву потребује.Не знам много о историји Србске Православне Цркве,али начуо сам да су некада у давнини,времену Светога Саве постојали Црквено Народни сабори,да би се народ о нечему обавестио и да присуствује некому важному Црквеном догаџају.Давно је народ из тога изопштен.И код бирања црквено школских управа,углавном се то у кругу свештеника и дава три човека унапред припеми и пред народ као готово решење изнесе,бар што се тиче кључних људи управе.У Србији по селима то се ради без да се о томе парохајнима прича,а камо да се сазива .Тако је било и на скуповима “РАДНИЧНОГ САМОУПРАВЉАЊА”.Партија донесе одлуке,а радници су ту само да их потврде.Тако је по расејању где су владике мењале ЕПАРХИЈСКИ УСТАВ.Парохијани могли су само да дају “конструнктивне”,подилазече предлоге,а неслагања са најважнијим члановима устава,која се углавном односе на власништво над имовином и управљање финансијама,свако неслагање са скројеним уставом ,није долазило у обзир.Зар то нераде и политичари,који исто могу речи ко у државну касу убацује (без размишљања где и како се троши),Богу позајмљује.Да ,рекао је Свети Владика Николај Велимирович “НЕ КРАДИ ДРЖАВУ”,плачај порезе,што у повратноме смислу значи политичари НЕ КРАДИТЕ НАРОД,јер је старији од државе и од њега је створена,од тих јединки.
    Што се тиче садашњега преосвеценога патријарха Порфирија,осим његовога излива љубави према усташоидноме Загребу,у којему је можда био поштован,у димацински угошцен,за време које је провео.По глави ми се врзма можда један његов наступ на РТС у врло давно Деведесетих(за који нисам сигуран да је баш то био он,као млад јеромонах ,ко би их све поименце попамтио,а ако није Порфирије,нека ми Господ и он опросте)где је изношено Новатарско учење о стању душе у рају и паклу,као и о њеној смртности,што то новотарство колико знамо потиче из Грчке од митрополита Зизјуласа,и углавном део млаџе генерације Србских духовних лица је ту “науку”усвојио,учеци и боравеци на богословској духовној академији у Грчкој .Ако било ко од нас усвоји таква Новотарства,онда та особа има предиспозуцију да усвији и новотарства за устројство и поредак Цркве и њен однос према Мирјанскоме свету,као и према политичком ,моралном и духовном устројству Света.Далеко сам од тога да ми је намера да ја многигрешан судим Цркви,и свима онима који је чине Живом Црквом,почев од мирјанина до патријарха,јер ми то у ствари и неможемо учинити,јер “СВАКО СВОЈ СУД ЈЕДЕ”,по речи ГОСПОДЊОЈ.Не Осуџујем Никога,нити пред суд стављам,него је у многим од нас бојазан и страх да идемо ка ПОСЛЕДЊИМ ВРЕМЕНИМА и испуњењу из пророштва НЕБЕСКЕ ЛЕТУРГИЈЕ,па као духоно неспремни за те догаџаје можда и превише бурно реагујемо на сва ова морална,политичка и духовна догаџања ,непримерена нашему ,Србскоме духовноме и менталном склопу.Опростите на оволике речи.Свакога Србина и Србкињу треба да боле ране рода свога,па ако и у томе по некад погреши или претера.Боље и то него бити “Ни хладан,ни вруч”.

    15
    1
  3. Тешка је тмина

    Тешка је тмина
    Притишће празнина
    неРијечи гризу
    Ждере нас шупљина

    Мртва је суштина
    Нариче врлина
    Суза је ово
    Долина

    А Сунчев зрак
    Разгони мрак
    Будан сам
    Чекам на знак

    Момчило

    23
  4. Sta je rezime svih ovih dogadjanja u poslednjih 10ak dana za koje zloguk smatra da predstavljaju klicu koja moze da ugrozi opstanak srpskog naroda? Sudeci na osnovu slicnih dogadjanja u proslosti, ja sam dosao do zakljucka da je razlog za to sto ne znamo ko smo, sta smo, odakle smo I ko su nam preci bili. Pomenuo sam to vise puta ovde I verovatno nekima i dosadio, Oznacio sam vise puta I glavne krivce za to ali to njih uopste nije dotaklo niti su udostojili jedan trenutak paznje. Upravo ce nam to doci glave a ne tamo neki mocni, spoljni faktori kojima smo na putu ostvarenja njihovih interesa.

    17
    1
  5. После овог циркуса са признавањем измишљене „македонске цркве“, створене у канцеларијама Титове ОЗНЕ, можемо као сасвим известан очекивати и долазак архијеретика папе у Београд (“Патријарх” Порфирије се том доласку искрено нада и прижељкује га изјављујући: “Папина посета Србији је у духу Божије речи” – примедба уредништва блога “наша вера православна”), венчавање хомосексуалаца (аутору текста је то непознато, али већ постоје случајеви ,,венчања” содомита у расколничкој и јеретичкој Београдској Патријаршији! – примедба уредништва блога “наша вера православна”), жене-свештенице (још нису увели ту праксу, али већ деценијама скрнаве капелу Светог Симеона Мироточивог, која се налази у згради Патријаршије, тиме што дозвољавају јеретицима англиканцима (који “благосиљају” содомитске бракове и жене бискупине!) да одржавају њихове демонске ритуале и жртвоприношења сотони! – примедба уредништва блога “наша вера православна”) и ко зна какве још глобалистичке новитете.

    1
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading