ПАТРИЈАРХ ГЕОПОЛИТИЧКИ: Признаћемо и Косовску православну цркву, чим то они или Вучић затраже!

Мали проблем са признањем Косовске православне цркве јесте што није формално основана, па ће патријарх и Сабор замолити братску институцију НАТО да помогну при формирању, јавља „С*ање ствари“

Патријарх Порфирије у Скопљу дочекан као ослободилац од српске окупације (Фото: СПЦ)

Скопље, на Дан младости (С*ање ствари) – На свечаној Литургији поводом Дана младости и у захвалност другу Титу што је основао Македонску православну цркву и тиме омогућио Сабору и патријарху СПЦ да се истакну и дају аутокоефалност расколничкој браћи Македонцима, патријарх Порфирије је егзалтирано поручио да се са овим признањима неће стати! „Кад смо могли да признамо независност Македонске цркве, који бришу сваки траг Српства, зашто не бисмо то дали и албанским Косоварима, који можда и успешније уклањају трагове нашег народа и Цркве“, мудро је упитао свјатјејши Порфирије.

Мали проблем са овим признањем Косовске православне цркве јесте што није формално основана, па ће патријарх и Сабор замолити братску институцију НАТО да помогну при формирању КПС. „Ваљда браћа из НАТО разумеју поенту – како ће аутокефалност Македонцима заокружити нацију, тако ће црквена самосталност убрзати независност Репубљике Косово“, поручују владике.

После ових великих успеха црквене дипломатије, очекује се да свети отац папа римски помогне рад Хрватске и Босанске православне цркве, да бисмо могли и њих да признамо и тако сви срећно живимо до краја пакла.

(С*ање ствари)Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Samo da ovo, iz S*anja, ne predje u Stanje!
  Lako je vama, spremate vesti unapred.
  Samo zamenite zvezdicu ;;-)

  25
  3
 2. Хашим Тачи се такође залаже за Косовску Православну Цркву. Само да не буде назив “Српска”.
  У том смислу Хашим Тачи и Порфирије су више него сагласни у разградњи српског националног бића.

  14
  1

Оставите коментар