У Црној Гори забрањени „Раша тудеј“ и „Спутњик“

Савет Агенције за електронске медије донео такву одлуку на основу закључка Владе Црне Горе о увођењу такозваних међународних рестриктивних мера утврђених одлукама Савета Европске уније

Извор: Спутњик Србија

Агенција за електронске медије увела је забрану било којег садржаја руских медијских кућа „Рaша тудеј (РТ) и „Спутњик“, рекла је за Градски портал руководитељка Службе за односе са јавношћу и опште послове Елвира Цековић.

Савет те институције донео је такву одлуку на основу закључка Владе о увођењу такозваних међународних рестриктивних мера утврђених одлукама Савета Европске уније, са седнице која је одржана 8. априла, пише подгоричка Побједа.

Званична одлука објављена је тек 14. априла у Службеном листу, након чега су државне институције и агенције требало да почну с применом санкција према Руској Федерацији, компанијама и појединцима из те државе.

Када је реч о телевизијском садржају, прописана је забрана емитовања или омогућавања, олакшавања или других доприноса емитовању било којег садржаја медијских кућа „Раша тудеј“ као и за „Спутњик“.

„То укључује пренос или дистрибуцију путем било којег средства, као што су кабл, сателит, ИПТВ, интернетске услуге, платформе или апликације за размјену видео-садржаја на интернету – независно од тога јесу ли нове или претходно инсталиране“, појаснили су из Агенције за електронске медије, а преноси Побједа.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 20. 4. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар