Роман Абрамович имао симптоме тровања током мировних преговора у Кијеву

Волстрит журнал јавио је, позивајући се на упућене изворе, да су Роман Абрамович и украјински преговарачи имали симптоме тровања након састанка у Кијеву раније овог месеца

Роман Абрамович код Зида плача

Роман Абрамович имао је симптоме тровања током мировних преговора у Кијеву раније овог месеца, рекао је за Би-Би-Си извор близак руском милијардеру. (Напомена: У првој верзији вести Би-Би-Си је навео да је изјаву дао његов портпарол.)

Волстрит журнал јавио је данас, позивајући се на упућене изворе, да су Роман Абрамович и украјински преговарачи имали симптоме тровања након састанка у Кијеву раније овог месеца.

Према писању овог листа, од симптома су забележили црвенило очију, константно и болно сузење очију, као и љуштење коже на лицу и на длановима. Волстрит журнал је навео и да су се Абрамович и остали преговарачи од онда опоравили.

Лист је, цитирајући експерте, објавио и да доза токсина које су примили није угрозила њихове животе и да је „највероватније требало да уплаши жртве, пре него да им нанесе трајну штету“. Према писању листа, жртве нису знале ко би могао да стоји иза напада.

Желидраг Никчевић: Тежина доказа – трују, а отровани!

Украјински преговарач Михаило Подољак рекао је, коментаришући овај случај, да постоји „много спекулација и теорија завере“, док је други преговарач Рустем Умеров позвао људе да „не верују непровереним информацијама“.

Ројтерс је објавио и изјаву једног америчког званичника упознатог са случајем, који је рекао да су симптоми које су имали Абрамович и други преговарачи били последица околине, а не тровања.

Кремљ је раније потврдио да је Абрамович имао улогу на почетку мировних преговора, али да је процес сада у рукама преговарачких тимова.

Бошко Јакшић: У украјинску кризу се укључили и неки руски олигарси јеврејског порекла

Абрамович је, према писању Тајмса, у више наврата својим приватним авионом из Истанбула прелетао Црно море на путу ка Кијеву и Москви преносећи поруке двојице председника чије се земље налазе у рату.

Он је међу руским олигарсима који су се нашли под санкцијама Запада. Почетком марта донео је одлуку да прода фудбалски клуб Челси.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 28. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар