Русија: Документи откривају – Американци у Харкову изучавали како слепи мишеви могу да заразе људе

Нагласио бих, да су се у складу са документима, експерименти у Харкову одвијали системски неколико година, навео генерал-мајор Игор Конашенков

Фото: CC0/Pixabay

У лабораторији у Харкову је, под контролом Сједињених Америчких Држава, спроведен тајни пројекат у коме је проучавано како слепи мишеви могу да пренесу болести на људе, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.

„Министарство одбране Русије наставља са проучавањем докумената које је добило од сарадника украјинских лабораторија о реализацији војно-биолошких програма на територији Украјине, а под руководством САД и њених НАТО савезника”, рекао је Конашенков.

Москва: Фонд Бајденовог сина умешан у финансирање биолабораторија у Украјини

Према његовим речима, руски војни експерти за радијацију, хемијску и биолошку заштиту су проучавали оригиналну документацију која је открила детаље да су САД у Украјини спроводиле тајни пројекат за проучавање начина на који слепи мишеви преносе болести на људе. Ова истраживања су спровођена у лабораторији у Харкову.

„Нагласио бих, да су се у складу са документима, експерименти у Харкову одвијали системски неколико година”, навео је он.

Конашенков је додао да су се у оквиру америчког пројекта у Институту ветеринарске медицине у Харкову изучавале дивље птице које су преносиоци високопатогеног птичјег грипа. Истовремено су се процењивали и услови у којима би процес преноса болести могао да буде неконтролисан, да проузрокује економску штету и да угрози безбедност хране.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 17. 3. 2022)


Напомена: Како је Спутњик Србија тренутно недоступан у Србији, нисмо у могућности да наведемо “живи линк”.Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

1 reply

Оставите коментар