Директор БИА најавио отварање још два факултета у Крушевцу

Портал Крушевац Град је пре три дана објавио да се још увек не зна ништа конкретно о отварању факултета

Крушевац (Фото: Wikimedia Commons)

Директор Безбедносно информативне агенције (БИА) Братислав Гашић најавио је данас отварање два факултета у Крушевцу, и то факултета политичких наука и драмских уметности.

Како преноси Бета, он је данас рекао да све своје слободно време користи за унапредјење инфраструктуре Крушевца.

Портал Крушевац Град је пре три дана (16. март) објавио да се још увек не зна ништа конкретно о отварању факултета.

“О отварању новог факултета у Крушевцу врше се преговори са Министарством просвете. Процедура је дуга и компликована”, наведено је у одговору Градске управе Крушевац за Крушевацград.рс.

Братислав Гашић

Портал подсећа да је Град Крушевац крајем прошле године купио пословну зграду некадашњег ФАМ-а, сада предузећа „Хемофлуид”, у Југ Богдановој улици.

У поменутој згради, према наводима надлежних, до даљњег остаје седиште предузећа „Хемофлуид”, све док се не стекну услови за њихово пресељење на нову локацију у Липовцу.

Да је поменута зграда планирана за још један факултет Универзитета у Нишу рекли су раније за Крушевацград.рс представници Градске управе. Град је поменуту зграду купио средином децембра прошле године за нешто више од 425 хиљада евра.

Иначе, први факултет Универзитета у Нишу који је отворен у Крушевцу, Пољопривредни факултет, прве студенте је примио у октобру 2018. године. Факултет је смештен у центру града, у згради некадашњег Народног универзитет.

Опрема: Стање ствари

(Нова економија, 19. 3. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading