Портпарол Међународне легије у Украјини: Овде Хрвати и Срби ратују раме уз раме

Не могу вам дати конкретне информације, али могу рећи да наши припадници, када стигну, потпишу уговор. Од тог тренутка су саставни део украјинских оружаних снага, навео Демијен Магру

Демијен Магру (Извор: N1)

Портпарол Међународне легије територијалне одбране Украјине Демијен Магру изјавио је за емисију “Точка на тједан” ТВ Н1 Загреб, да се Хрвати и Срби у Украјини боре раме уз раме против руских снага.

Магру није могао да каже колико добровољаца из иностранства има у Легији, али је казао да имају припаднике чак 52 националности, и да им се сваког дана придружује све више и више људи.

Потврдио је да и у Легији има људи из Хрватске од којих неки, како је истакао, имају искуство из рата на подручју бивше Југославије 90-их.

„Не могу вам дати конкретне информације о њима, али могу рећи нешто о интеграцији свих наших припадника. Када стигну, потпишу уговор. Од тог тренутка су саставни део украјинских оружаних снага”, навео је Магру.

Након тога се, како је додао, врши индивидуална процена и борци из иностранства се смештају у борбене јединице у зависности од њиховог искуства, али се, казао је, гледа и језички фактор како би било одговарајуће интерне комуникације унутар групе.

“Можда ће вас занимати да нам је дошао одређени број људи из Србије. Било ми је топло око срца кад сам видео да људи из Србије и других суседних земаља врло добро сарађују и чини се да добро функционишу, што би можда могло да изненади неке ваше гледаоце”, навео је Магру.

Поручио је и да они који су заинтересовани да се прикључе треба да се јаве украјинској амбасади у својој земљи, одакле почиње процес пријаве. Како је истакао, тренутно примају само оне који имају не само војно, већ и борбено искуство.

Опрема: Стање ствари

(N1, 20. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Errata: “Ljudi iz Srbije” како пише у тексту, нису обавезно Срби. Нарочито они који би да ратују против Руса..Dapaće..

  23
 2. Kada UKRO legionar, javi preko KRVATSKE DALEKOVIDNICE, zvane N1 ( nato prvi kanal), godine 2022, je ISTO kada je UKRO legionar, JAVIO preko
  KRVATSKOG KRUGOVALA, Z1 ( za poglavnika jedinstveni), godine 1942, ISTA PORUKA, mi smo na ISTOM ZADATKU.

  Ovaj UKRO-KRVATRSKI legionar je ZABORAVIO da
  DOLAZI 2023(1943) godina.

  Ovaj PUT, nema PETOKRAKE.

  13

Оставите коментар