Дмитриј Песков: Сукоб ће се завршити кад Запад озбиљно схвати Русију

Русија је у протеклих осам година покушавала да замоли своје западне колеге да изврше притисак на Кијев и да натерамо Кијев да престане да убија свој народ у Донбасу и испуни споразуме из Минска, тврди Песков

Фото: Pixabay/GM

МОСКВА – Званични Кремљ је саопштио данас да ће се сукоб у Украјини окончати чим Запад буде деловао поводом више пута изражене забринутости Русије због убијања цивила у источној Украјини и проширења НАТО-а на исток.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је, на питање новинара о томе како би криза могла да се заврши, изнео став Русије и рекао да верује да Украјина разговара о захтевима Москве са Сједињеним Државама и другим савезницима, преноси агенција Ројтерс.

„Русија је формулисала конкретне захтеве Украјини везано за решавање ових питања. Колико разумемо, о тим захтевима Украјинци разговарају са својим саветницима, пре свега Сједињеним Државама и земљама Европске уније”, изјавио је Песков.

Шта тачно Москва тражи од Кијева

„Надајмо се. То мора да се уради. Онда ће се све завршити”, поручио је портпарол Кремља.

Према његовим речима, Русија је у протеклих осам година више пута покушавала да замоли своје западне колеге да изврше притисак на Кијев „и да натерамо Кијев да престане да убија свој народ у Донбасу и да испуни споразуме из Минска”.

„Такође, у протеклих неколико деценија, наша земља је у више наврата говорила да осећамо да смо у опасности након што сте померили своју војну инфраструктуру у нашем правцу. То нам се не свиђа и осећамо да смо у опасности и не можемо да затворимо очи пред тим”, изјавио је Песков.

Дмитриј Песков: Русија спремна на преговоре о предаји Украјине

Додаје и да је упитао Запад зашто то ради, али, како тврди, није било одговора.

Песков наглашава да је неопходно да се пронађе решење за ова два питања и да је Русија формулисала конкретне захтеве Украјини да реши та питања, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 11. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , , ,

1 reply

 1. DIMITRIJE sine MITRE , zar ne vidiš da te ZAPAD vara.
  Reče Srbin Bora Stanković.
  Pa Bora Stanković, preko KOSMETA, iz svog VRANJA, pa preko Crne Gore, Hercegovine i Bosne, završi u
  KONC-LOGORU, Doboj. Godina je 1915.
  Nije mogao zbog zdravlja da nastavi put ALBANSKOM GOLGOTOM.

  DIMITRIJE Ruski sine, isto kao u Srpskoj pesmi, istog
  DIMITRIJA Srpskog sina, MAJKA KUNE, zar ne vidiš
  SINE MOJ.

  Da te KURVA vara.

  STALNO.

  NEVINA.

Оставите коментар