Ројтерс: Фејсбук ће дозволити објаве у којима се позива на насиље над Русима и призива смрт Путина

Позиви на смрт лидера две земље ће бити дозвољени само уколико не садрже позиве на остале мете или имају два индикатора, као што су локација или метод, наводи се у недавној промени правила компаније о насиљу

Фото: Спутњик/Максим Блинов

Фејсбук и Инстаграм ће дозволити корисницима у неким земљама да позивају на насиље против Руса и руских војника само у контексту руског напада на Украјину, објавио је Ројтерс вечерас након увида у одређене интерне мејлове платформе „Мета”, што је, како се наводи, привремена промена у политици о говору мржње.

Компанија „Мета” (власник Фејсбука, Инстаграма и Воцапа) такође ће дозволити да се у неким коментарима позива на смрт Владимира Путина или Александра Лукашенка, у земљама попут Русије, Украјине и Пољске, додаје британска новинска агенција.

САД: Сенатор Линдзи Грејем позвао Русе да убију Путина

Позиви на смрт лидера две земље ће бити дозвољени само уколико не садрже позиве на остале мете или имају два индикатора, као што су локација или метод, наводи се у једном и-мејлу, у недавној промени правила компаније о насиљу и подстицању насиља.

„Мета” није одмах одговорила на захтеве за коментар, а привремена промена политике се односи на Летонију, Литванију, Естонију, Пољску, Словачку, Мађарску, Румунију, Русију и Украјину, наводи Ројтерс.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 10. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Онда ће и карикатурални Шећерко бити легитимна мета…

Оставите коментар