Александар Боцан-Харченко: Ви, Срби, ово што се догађа нама сте већ преживели

Свако у Србији зна историју сукоба и ко је крив, због тога што су то све преживели док су били у Југославији, одговорио амбасадор Русије на питање шта се дешава у Украјини

Александар Боцан Харченко (Извор: Печат)

Амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко био је гост у емисији “Добро јутро Србијо” на ТВ Хепи где је говорио о томе како је Америка забранила увоз руског гаса, нафте и угља, како Британија постепено уводи санкције Русији и многим другим темама.

Пре свега желим да кажем да је цивилно становништво у Украјини било под бомбама више од 8 година, вршен је геноцид над њима. Свако жели да зна реалну слику догађаја. Свако у Србији зна историју сукоба и ко је крив, због тога што су то све преживели док су били у Југославији – рекао је Боцан-Харченко на питање шта се дешава у Украјини.

Русија је тражила, а то није тајна политичко решење проблема. Последњих месеци имали смо дипломатске напоре и тражили најбоље решење за све. Нарочито у областима Доњецка и Луганска. Тражили смо посебне гаранције за руски народ – рекао је амбасадор Русије.

Амбасадор Русије истакао је да је Москва тражила заштиту и посебан третман за поменуте области и демилитаризацију тих делова од неонациста у Украјини, али да то власти у Кијеву нису хтели да прихвате.

Александар Боцан-Харченко: Москва не тражи ништа од Београда

Сада само чујемо оптужбе на рачун Русије да смо криви, али једнога дана биће потпуно јасно да ми нисмо криви, већ да смо само тражили правду за руски народ и неутрализацију те области. Учинили смо све да заштитимо свој народ – рекао је Боцан-Харченко.

Он је рекао да ће народ који сада живи тамо да ће и након руске интервенције наставити да живи тамо и да то тако мора да буде.

Ми нећемо да оставимо пустош и празну земљу као што је то Америка радила у Ираку и другим местима. Тај народ треба да остане да живи тамо и живеће као што је и до сада. Само желимо да заштитимо наш народ и то је за Русију најважније – рекао је Боцан-Харченко.

Пре свега желим да кажем и да разјасним једну ствар када је у питању коришћење термина паравојних јединица које наводно ратују у Украјини. Знате, све те неонацистичке јединице су у саставу регуларне Војске Украјине, или полиције, или као део специјалне јединице, делују на терену. Ово је заиста важно да се нагласи. Власт у Украјини је прожета неонацизмом и уопште није важно ко је председник или ко је на власти, највећи утицај имају баш ти неонацисти – рекао је амбасадор Русије.

НАТО за Дан жена објавио слику Украјинке у униформи с неонацистичким симболом

Када су у питању медији, амбасадор Русије каже да свако има право да каже шта жели. Некада су сви били стручњаци за вирус, данас сви знају све о рату у Украјини, објашњава он.

Најважније је и да кажемо да данас управо неонацисти не желе да пропусте људе кроз хуманитарне коридоре, како би се они спасили. Они користе људе као живи штит. Неонацисти су власт, а после овога све је јасно ко су они и шта су. Све то повећава забринутост, али и информације које добијамо о наводном постојању плана о провокацијама руске војске у близини нуклеарних електрана – открио је Боцан-Харченко.

Опрема: Стање ствари

(Печат, 9. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар