Министарство одбране Русије: Тајна документа потврдила да је Украјина у марту спремала војну операцију у Донбасу

Реч је о тајном наређењу команданта Националне гарде Украјине генерал-пуковника Миколе Балана од 22. јануара ове године, прецизирао портпарол руског Министарства Игор Конашенков

Фото: Спутњик/Дэн Леви

МОСКВА – Руско Министарство одбране добило је тајна документа која потврђују да је Украјина припремала војну операцију у Донбасу у марту.

„Током специјалне војне операције тајна документа команде Националне гарде Украјине доспела су у посед руских војника. Ови документи потврђују тајну припрему кијевског режима за офанзивну операцију у Донбасу у марту 2022. године”, рекао је портпарол Министарства Игор Конашенков.

Према његовим речима, реч је о тајном наређењу команданта Националне гарде Украјине генерал-пуковника Миколе Балана од 22. јануара ове године, преноси Танјуг.

 

Како је навео, било је планирано да се борбена координација украјинских националиста заврши до 28. фебруара како би се обезбедила реализација борбених задатака у саставу украјинске „Операције здружених снага” у Донбасу.

Руски војни ресор објавио је документ који потврђује да је кијевски режим за март спремао офанзивну операцију на Донбас.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар