Аустрија привремено обуставила примену Закона о обавезној вакцинацији

Комисија за спровођење обавезне вакцинације тражи задржавање обавезне вакцинације, али и непримењивање казни од средине марта, како је то било планирано

Јоханес Раух (Фото: YOUTUBE/OE24.TV)

Аустрија је саопштила да зауставља обавезну вакцинацију шест дана пре него што је требало да почне примењивање казни!

Влада Аустрије донела је одлуку да привремено обустави примену Закона о обавезној вакцинацији против вируса корона.

Аустријска влада одржаће седницу ујутру, након које ће нови министар здравља Јоханес Раух, заједно са министарком задужена за уставна питања Каролине Едштадлер изаћи пред новинаре и објаснити даље деловање. Постепени план Владе предвиђао је да невакцинисани од 15. марта буду кажњавани новчано, и полиција је требало, приликом сваке контроле, да проверава статус и пријави свако кршење закона о обавезној вакцинацији.

Премијер Аустрије: Можда укинемо обавезну вакцинацију

ОРФ наводи да Комисија за спровођење обавезне вакцинације тражи, у свом извештају који ће данас бити саопштен, задржавање обавезне вакцинације, али и непримењивање казни од средине марта, како је то било планирано.

Комисија указује да би у наредна три месеца требало поново анализирати ситуацију и одлучити о даљем деловању у вези обавезне вакцинације и мера примене, које могу поново ступити на снагу. Извештај Комисије биће данас прослеђен истовремено Влади и парламенту.

Опрема: Стање ствари

(Мондо, 9. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар