Русија објавила списак непријатељских земаља – међу њима Црна Гора, Северна Македонија и цела ЕУ

Руска влада утврдила списак страних држава и територија које врше непријатељске акције против Русије, руских компанија и грађана

Руска влада је по налогу председника Владимира Путина саставила списак страних држава и територија које предузимају непријатељске акције против Москве, саопштила је прес-служба владе.

Како се прецизира, влада је утврдила списак страних држава и територија које врше непријатељске акције против Русије, руских компанија и грађана. Наредба о томе је потписана, наводи се у саопштењу.

„На списку се налазе Аустралија, Албанија, Андора, Велика Британија (укључујући Џерзи, Ангвилу, Британска Девичанска Острва, Гибралтар), државе-чланице Европске уније, Исланд, Канада, Лихтенштајн, Микронезија, Монако, Нови Зеланд, Норвешка, Јужна Кореја, Сан Марино, Северна Македонија, Сингапур, Сједињене Америчке Државе, Тајван, Украјина, Црна Гора, Швајцарска и Јапан“, додаје прес-служба.

Руски држављани и руске компаније које имају девизне обавезе према страним повериоцима са листе непријатељских земаља моћи ће да их плаћају у рубљама, напоменула је прес-служба. Како би то урадио, дужник може да затражи од руске банке да отвори посебан рачун у рубљама на име страног повериоца и пренесе на њега плаћања у еквиваленту рубља по курсу Централне банке на дан плаћања, прецизирано је.

Скраћивање и опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 7. 3. 2022)

Путинов указ о списку земаља које изводе непријатељске акције против Русије

Председник Русије Владимир Путин потписао је указ о додатним социјалним гаранцијама припадницима војске, лицима која служе у Националној гарди Русије и члановима њихових породица

Владимир Путин (Фото: Спутњик/Алексей Никольский)

Руски председник Владимир Путин потписао је указ према којем руска влада у року од два дана треба да утврди списак земаља које предузимају „непријатељске акције” против Русије, саопштила је прес-служба Кремља.

Како се прецизира, влади је наложено да у року од 48 сати састави списак земаља које су увеле санкције Руској Федерацији, компанијама, организацијама и физичким лицима.

Страним држављанима и особама без држављанства са територија Луганске и Доњецке Народне Републике и из Украјине поједностављен је улазак у Русију, додала је прес-служба.

„Одобрити да од 5. марта 2022. године страни држављани и лица без држављанства са територија ЛНР, ДНР и Украјине улазе у Руску Федерацију са територија ЛНР, ДНР и Украјине и излазе из Русије у државе њиховог порекла или сталног боравка без издавања визе уз важећа документа који доказују њихов идентитет и које Руска Федерација признаје у том својству, као и уз документа која доказују њихов идентитет чији је рок важења истекао”, пренела је прес-служба текст указа.

Истовремено, прес-служба Кремља саопштила је да је руски председник Владимир Путин потписао указ о додатним социјалним гаранцијама војсци и члановима њихових породица.

„Председник Русије Владимир Путин потписао је указ о додатним социјалним гаранцијама припадницима војске, лицима која служе у Националној гарди Русије и члановима њихових породица”, наводи се у саопштењу.

Породице руских војника који су погинули током операције у Украјини и Сирији добиће једнократну исплату од пет милиона рубаља (око 44.000 евра), наводи се у тексту указа руског председника. Додаје се да ће рањена војна лица која учествују у операцији у ДНР, ЛНР и Украјини, као и у Сирији добити једнократну исплату у износу од три милиона рубаља.

Подсетимо, руски лидер је раније потписао два указа којима се признају Луганска и Доњецка Народна Република.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 5. 3. 2022)

Прочитајте још:Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Погрешили сте браћо Руси. На вашем списку је требала да буде и ФБиХ. Муслимани вас мрзе, као и нас Србе, из дна душе и као и Србима желе сво зло овога света. Неколико последњих дана, понекад, погледам муслимански део телевизије Н1. Сипају зло. Нема дана да не измишљају како гранатирате колоне украјинских избеглица, како онемогућавате излазак становника из опкољених украјинских градова (Кијева, Харкова, Мариупоља, …), како сте свесно гранатирали један од блокова НЕ „Запорожје“ и како сте, свесно, хтели да узрокујете катастрофу као да би она погодила само Украјину а не и Русију и читаву Европу!!!
  P.S.
  Крајем 80-тих година слично су чинили шиптари причом да ми Срби трујемо само шиптаре а тај исти отров не делује на Србе на КосМету.

  10
 2. Svi koji su VOLELI Srbiju i Srbe su UVEK tu ljubav pokazivali na njihov način i sa istom voljom i željom godina:
  1908 aneksija
  1914 ultimatum
  1941 ultimatum
  1991 ultimatum
  1995 ultimatum
  1999 ultimatum

  Ovakva LJUBAV se NIKADA neće zaboraviti.

  Pamtite.

Оставите коментар