Шеф руских обавештајаца Сергеј Наришкин: Запад покушава да уништи Русију

Спољна обавештајна служба Русије има информације да САД и кијевски режим који им је потчињен желе да максимално развуку сукоб у Украјини како би се развио у позициони рат високог интензитета

Сергеј Наришкин (Фото: Спутњик/Сергеј Гуњејев)

Запад покушава да уништи Русију, изјавио је директор Спољне обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин.

„Маске су пале. Не само да Запад покушава да огради Русију новом ‘гвозденом завесом’ – ради се о покушајима уништавања наше државе, њеног ‘укидања’ како се сада говори у ‘толерантној’ либерално-фашистичкој средини”, рекао је Наришкин.

Он сматра да је сукоб у Украјини добар разлог да се изврши темељна ревизија међународно-правних режима и обавеза и да се израде принципијелно нови модалитети међусобних односа са Западом и са читавим светом.

„Ако неко није приметио, рат на постсовјетском простору не престаје већ 30 година и сада Русија има реалну шансу да стави тачку на то”, рекао је Наришкин.

Сергеј Наришкин: Лондон уместо дијалога иде на конфронтацију са Москвом

Према његовим речима, неутрални статус Украјине је од кључног значаја за Русију.

„То је минимална територијална баријера која је потребна нашој земљи да одбије нападе са Запада. То одлично схватају амерички и НАТО експерти и баш зато су се тако чврсто ухватили за Украјину у ситуацији када је Русија изазвала америчку хегемонију која слаби”, истакао је он.

Спољна обавештајна служба Русије има информације да САД и кијевски режим који им је потчињен желе да максимално развуку сукоб у Украјини како би се развио у позициони рат високог интензитета.

„Из западних земаља у Украјину шаљу се групе наоружаних милитаната који имају задатак да организују и подржавају такозвано партизанско подземље. Масовно се дели оружје. Свако ко је упућен у војну тематику схвата да је оно бескорисно у конфронтацији са регуларном војском, али зато добро дође пљачкашима и разбојницима који пљачкају и тероришу цивиле, спречавају њихову евакуацију у безбедна подручја”, констатовао је Наришкин.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 3. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар