Црна Гора и Македонија донирају војну опрему Украјини

Црна Гора донира одређене количине заштитних прслука и балистичких шлемова, а у Северној Македонији детаљи и количине војне помоћи Украјини „класифицирана војна тајна”

Фото: Спутњик/Лола Ђорђевић

Црна Гора донира заштитне прслуке и балистичке шлемове Украјини

Црна Гора ће донирати заштитне прслуке и балистичке шлемове, договорено је на састанку генералног директора Директората за политику одбране, генерал-мајор Рајко Пешић и начелника Генералштаба Војске Црне Горе, бригадног генерала Милутин Ђуровић са отправницом послова у Амбасади Украјине у Црној Гори, Наталијом Фијалком.

Током састанка разговарано је о модалитетима подршке коју Министарство одбране и Генералштаб Војске Црне Горе може понудити Украјини у овом тешком историјском тренутку у којем се та земља налази.

Саговорници су се, како наводе из МОД, сагласили да се донирају одређене количине заштитне опреме, првенствено заштитних прслука и балистичких шлемова.

Наводе да је поред ове врсте помоћи, изнета и могућност донирања сувих оброка за становништво Украјине, преноси РТЦГ.

„Такође, договорено је да се настави координација по овом питању и размотри могућност опредељивања и других средстава, у циљу помоћи грађанима Украјине”, поручили су из Министарства одбране.

(Спутњик, 1. 3. 2022)

Северна Македонија ће помоћи Украјини у војној опреми

СКОПЉЕ – Северна Македонија ће Украјини помоћи војном и техничком опремом коју је та држава затражила, изјавила је у Скопљу министарка одбране Славјанка Петровска.

Фото: arm.mil.mk

Она је новинарима рекла да су детаљи и количине те војне помоћи која ће бити послата Украјини, „класифицирана војна тајна”, али је истакла да Северна Македонија има тражене количине.

Петровска је рекла и да се прави провера војних капацитета за прихватање евентуалних избеглица из Украјине, као и да сва друга министарства проверавају објекте у својој надлежности који би томе могли да послуже, пренела је Бета.

(Политика, 1. 3. 2022)

Наслов и опрема: Стање ствариCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар