Твитер обележио приватне налоге новинара „Спутњика Србија“ ознаком „Медиј повезан с руском државом”

Запослени у „Спутњику Србија” изненада добио обавештење од „Твитера” да је његов приватни налог на тој друштвеној мрежи обележен поменутим натписом (Russia state-affiliated media)

Фото: Спутњик/Александр Кряжев

Друштвена мрежа „Твитер” почела је да обележава приватне налоге новинара „Спутњика” натписом „Медиј повезан с руском државом”, који се већ користи за означавање медија из Русије. За сада су потврђена два таква случаја: један у Србији, а други у Шпанији. С друге стране, званични налози западних медија немају никакво обележје.

Запослени у „Спутњику Србија” је данас изненада добио обавештење од „Твитера” да је његов приватни налог на тој друштвеној мрежи обележен поменутим натписом (Russia state-affiliated media). Он сумња да је ознаку добио по пријави другог корисника те друштвене мреже, који га је раније на платформи омаловажавао и претио му физичким насиљем и пословном лустрацијом.

„Твитер обележава налоге којим управљају продржавни медијски сервиси у циљу пружања више контекста и транспарентности. Идентификовали смо твој налог као налог продржавног медија и применили ознаку. Ако имаш питања о овој ознаци, пошаљи е-поруку на support@twitter.com са адресе е-поште повезане са овим налогом”, стоји у обавештењу „Твитера”.

Како „Спутњик Србија” сазнаје од својих колега из иностранства, таквих примера је било и у Шпанији.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 28. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар