Јенс Столтенберг: НАТО не планира да улази у Украјину

Морамо да схватимо да је то жесток сукоб. У исто време смо одговорни да спречимо да тај конфликт не измакне контроли и прерасте у рат у Европи са учешћем НАТО савезника, рекао Столтенберг

Јенс Столтенберг (Извор: НСПМ)

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг искључио је могућност да Алијанса уведе забрану летова изнад Украјине као и да уђе у Украјину, наводи се у интервјуу који је дао телевизији NBC.

„Немамо намеру да улазимо у Украјину ни копном ни у ваздушном простору”, одговорио је он на питање, како се односи према позивима да се затвори небо изнад Украјине за летове руске авијације.

„Морамо да схватимо да је то жесток сукоб. У исто време смо одговорни да спречимо да тај конфликт не измакне контроли и још више ескалира, прерасте у рат у Европи са учешћем НАТО савезника”, додао је Столтенберг.

Председник Русије Владимир Путин раније је у специјалном обраћању грађанима Русије саопштио да је донео одлуку о покретању специјалне војне операције у Донбасу. Шеф државе истакао је да планови Русије не укључују окупацију Украјине.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 28. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар