Џозеф Бајден: Алтернатива оштрим санкцијама Русији био би Трећи светски рат

Русија ће платити велику цену за ово, краткорочно и дугорочно, нарочито дугорочно, рекао амерички председник и додао да је реч о најобимнијим санкцијама у историји

Фото: Снимак екрана

ВАШИНГТОН – Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да би Трећи светски рат био алтернатива оштрим санкцијама, које је Вашингтон увео Русији, јавља руска агенција ТАСС, преноси Танјуг.

„Имате две опције. Започните Трећи светски рат и заратите са Русијом, физички. Или друга, побрините се да земља која се понаша тако супротно међународном праву на крају плати цену за то што је то урадила”, рекао је Бајден током интервјуа са блогером Брајаном Тајлером Коеном, који је данас објављен на његовој Јутјуб страници.

Жозеп Борељ: Русија ће одговарати за своје поступке

Бајден је нагласио да је реч о „најобимнијим санкцијама у историји”.

„Русија ће платити велику цену за ово, краткорочно и дугорочно, нарочито дугорочно”, рекао је Бајден.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 26. 2. 2022)

Ентони Блинкен: Санкције ће ограничити способност Русије да ратује

Поново смо потврдили да свет никада није био усклађенији него данас у одбрани и очувању слободе и суверенитета Украјине и других држава, рекао амерички државни секретар

Ентони Блинкен (Извор: НСПМ)

ВАШИНГТОН – Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је да ће финансијске санкције које је Јапан увео Русији, заједно са санкцијама других савезника и партнера, помоћи да се Русији наметну огромни трошкови и ограничи њена способност да води рат против Украјине, наводи се у саопштењу Стејт департмента, пренео је Танјуг.

„Поново смо потврдили да свет никада није био усклађенији него данас у одбрани и очувању слободе и суверенитета Украјине и других држава”, рекао је Блинкен у разговору са јапанским министром спољних послова Јошимасом Хајашијем и другим лидерима Г7, преноси Ројтерс.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 28. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

Оставите коментар