Карл Билт: Србија се дисквалификовала из процеса придруживања ЕУ

Не би требало бити места за нове ЕУ чланове који не деле наше основне вредности и интересе, написао шведски политичар и дипломата

Карл Билт (Извор: Недељник)

Коментаришући званични став Србије, да поштује територијални интегритет Украјине, али да неће уводити санкције Русији, Карл Билт шведски политичар и дипломата је на свом званичном Твитер налогу осудио Србију и написао:

„Овим ставом Србија се де факто дисквалификовала из ЕУ процеса приступања. Не би требало бити места за нове ЕУ чланове који не деле наше основне вредности и интересе”, написао је Билт.

Билт је ово написао реагујући на објаву новинара Михаела Мартенса.

„После вишедневног оклевања, Србија је заузела став о украјинско-руском сукобу. Основна порука: Нема санкција Русији. Србија ће бити сигурно уточиште за Путина и његову криминалну елиту. Руском агресору је дозвољено да настави пословање преко свог српског савезника. Више ускоро”, написао је Мартенс.

Опрема: Стање ствари

(Недељник, 27. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

7 replies

 1. И кад је реч о интересима, а поготову вредностима, чуваћемо своје! А какве су те европске вредности већ смо сазнали и искусили!? Занимљиво је питање како и Билт и тај Мартенс обављају свој посао када имају тако кратко памћење и тако недовољно знање! Да знају мало више, а очекивало би се од њих, онда би им било јасно да такве „европске вредности“, које они проповедају и спроводе у дело, не бисмо примили баш и кад би нам их нудили! Иначе, врло је корисно да се ово зна – да се мало расхлади ватрено одушевљење европским вредностима у неким нашим круговима!

  30
 2. Ma sta cete nam…..ne mogu da psujem. Nosite se sa tom vasom eu

  28
 3. Значи нема више ложења? Нема педер балова? Нема НАТО за*ебанција? Па стварно сте нефер. Дајате Вучићу времена, па захтевајте шта било после избора. Вучућу, значи преценио си се, послодавци ће те сменити. Непослушан си брате. Пусти оне ситнице које си потпис’о, ово је много озбиљније, а ти си заказ’о. Сад је касно да се кајеш. Ипак не бој се превише, Понош је на истој узди и неће му дозволити да се иживљава над тако заслужним сарадником какав си био до ове кризе. Јеб…, свакоме се омакне грешка, па и најбољем студенту права.

  33
  1
 4. Камо среће да нас оставите на миру, али реч је о стандардној англосаксонској лицемерштини. Шта, као некад сте били озбиљни и рачунали сте на Србију као члана ЕУ?!?!?! Ево, умирем од смеха!

  30
 5. G-din Karlo Bildovani , je izjavio jednom prilikom , u vezi Srpskog Kosova i Metohije , a u vezi poređenja sa
  Kraljevinom Švedskom iz 1700 godine , kada je njihov kralj Gustav 12 , krenuo na Rusiju 1707 godine , sa 50.000 hiljada vojnika ( kao prvi katoličko-protestanski rat protiv Rusije) , i kod POLTAVE , 1708 godine, danas SRCE , tkzv. Ukrajine , bio TOTALNO POTUČEN od Carske Ruske vojske, i morao da BEŽI , glavnom bez obzira , u Tursku , da bi 1709 godine , umro u Švedskoj, da kada smo mi ( Šveđani) mogli da ZABORAVIMO POLTAVU , onda i vi (Srbi) mogu da ZABORAVE , Kosovo i Metohiju .
  G-din Karlo Bildovani je UPOREDIO , slanje Švedske vojske oko 1500 kilometara DALEKO , od Štokholma , u rat na TUĐOJ ZEMLJI , sa Srpskom Carskom vojskom , u ODBRANI , na SVOJOJ SOPSTVENOJ ZEMLJI , od OSVAJAČA DRUGE VERE .
  Švedska se NIKADA VIŠE NIJE, oporavila kao VOJNA SILA .
  To je ONO , što BOLI , njega i OSTALE tkzv. neutralne Švede.
  NIKADA, nemogu da ZABORAVE , POLTAVU .
  Samo ova izjava od Karla Bildovanog , je dovoljna da se VIDI , KO JE KO , I ŠTA NAM MISLE .
  I još nešto , vrlo važno od istog g-dina izjava da je:
  PRAVOSLAVLJE OPASNIJE OD KOMUNIZMA , a data u vezi Rusije pre par godina, u poređenju sa tkzv.
  LIBERALNIM DRUŠTVIMA .
  Malo li je od ŠVEDA , Karla Bildovanog.

  18
  1
 6. Ne dijelimo vaše vrijednosti.
  Daleko vam lijepa kuća.
  Apage sotono.

  15
 7. E super, dajte nam samo to napismeno, da potegnemo svaki put kad ovi nasi (a ustvari vasi) okupacioni namesnici potegnu „evropski put Srbije“

  12

Оставите коментар