Владимир Путин: Да буду спремне и атомске снаге

Стратешке нуклеарне снаге Русије је општи назив главног наоружања трупа и снага у Оружаним снагама Руске Федерације, које као главно наоружање имају стратешко и тактичко ракетно-нуклеарно наоружање

Владимир Путин (Фото: Спутњик/ Михаил Климентьев)

Председник Русије Владимир Путин састао се министром одбране Сергејем Шојгуом и начелником Генералштаба Оружаних снага Русије Валеријем Герасимовом.

Путин је као одговор на агресивне изјаве на Западу наредио Министарству одбране да преведе руске снаге за обуздавање у специјални режим борбеног дежурства.

„Западне земље не само што предузимају непријатељске кораке против наше земље у економској сфери, мислим на нелегитимне санкције, што сви добро знају, већ највиши званичници водећих земаља НАТО-а дозвољавају агресивне изјаве према нашој земљи, стога наређујем министру одбране и начелнику Генералштаба да снаге руске војске за обуздавање уведу у специјални режим борбеног дежурства”, рекао је руски лидер.

Састанак се одржава у светлу специјалне војне операције у Украјини.

Владимир Путин: Војна операција изнуђена, нису нам оставили могућност да поступимо другачије

Специјална војна операција Русије са циљем демилитаризације и денацификације Украјине почела је 24. фебруара. У петак је кретање трупа обустављено у очекивању могућих преговора са Кијевом, али је због одбијања украјинске стране да у њима учествује операција настављена у суботу.

Подсећамо да су у фебруару у Русији одржане вежбе снага за стратешко обуздавање. Током вежби проверавана је готовост за извршавање постављених задатака, као и поузданост наоружања стратешких нуклеарних и ненуклеарних снага.

Стратешке нуклеарне снаге Русије је општи назив главног наоружања трупа и снага у Оружаним снагама Руске Федерације, које као главно наоружање имају стратешко и тактичко ракетно-нуклеарно наоружање. Понекад се називају и нуклеарна тријада.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 27. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Jedno je sigurno,svetski satanisti su prelomili.Ipak su resili da sprovedu scenario kraja vremena, u nadi da ce njihov shef pobediti. Plan je da smanje covecanstvo na 500 milionai dovedu antihrista. Putin svesno ili nesvesno igra njihovu igru. Mada je moguce uz Boziju pomoc, da scenario ode drugim tokom. Da se Rusija uzdigne, izrodi Cara, pa sve bude odlozeno na deceniju, dve…Slava Bogu kako god bude!

    3
    3

Оставите коментар