Александар Вучић: Осудићу Русију кад Зеленски осуди НАТО агресију на Србију

Србија је увек подржавала интегритет Украјине и ту није било промена, поновио председник Србије

Александар Вучић (Фото: Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Монаку да ће осудити признавање независности сепаратистичких региона на истоку Украјине када председник те земље Володимир Зеленски на телевизији осуди НАТО агресију на Србију 1999. године.

Он је то изјавио реагујући на изјаву амбасадора Украјине у Србији Олександара Александровича да Украјина и украјински народ очекују да Србија осуди јучерашњи потез Русије о признавању независности Донбаса.

„Ми смо мала земља и не желимо да себи укидамо могућност да настављамо пријатељства са некима и ми не одлучујемо ни на који начин о судбини Украјине. Али ако је већ то тако ја позивам господина Александровича да позове председника своје земље господина Зеленског и да га замоли колико вечерас на телевизији да осуди стравичну и трагичну агресију коју су над Србијом провеле САД, Велика Британија, Немачка и друге земље и ја сам сигуран да ће он то да уради. Па чим он то уради ја ћу са радошћу прихватити позив и одговорити на његове молбе”, рекао је Вучић телевизији Пинк у Монаку, наводи Бета.

Украјински амбасадор у Београду: Очекујемо да Србија осуди руско признање Доњецка и Луганска

Вучић је поновио да је политика Србије војна неутралност, али да српска политика није неутрална и да неће одустајати од традиционалних пријатељстава.

„Србија је увек подржавала интегритет Украјине и ту није било промена”, додао је он.

Председник Русије Владимир Путин је у понедељак признао независност Доњецка и Лугањска, проруских сепаратистичких територија у источној Украјини и потписао „споразуме о пријатељству и узајамној помоћи” с њима, а потом наредио руској војсци да „чува мир” на тим територијама.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 22. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , , ,

1 reply

  1. Јел могуће да је ово рекао?

Оставите коментар