Мило Ђукановић и Дритан Абазовић: Одлуке Русије о Доњецку и Луганску нарушавају међународно право

И Министарство вањских послова Црне Горе саопштило да одлука Русије да призна Доњецк и Луганск представља кршење суверенитета и територијалног интегритета Украјине

Дритан Абазовић (Извор: Печат)

Поводом најновијих дешавања у Доњецку и Луганску и потписивања указа о признавању Доњецке и Луганске Народне Републике од стране руског председника Владимира Путина, реаговао је вицепремијер Дритан Абазовић, изјављујући да одлуке Русије нарушавају међународно право.

Апелујемо да се кроз дијалог пронађу најбоља решења, сачува мир и промовише толеранција. Црна Гора стоји чврсто уз своје НАТО савезнике и ЕУ партнере у жељи да пружи допринос решавању кризе и очувању територијалног интегритета сваке државе, категоричан је Абазовић.

Одлуку Русије да призна ДНР и ЛНР осудио је и председник Црне Горе Мило Ђукановић, који је на свом Твитер налогу навео да осуђује све акте о признању, којима се, како он сматра, “крши међународно право”.

Такође, и Министарство вањских послова Црне Горе саопштило је да одлука Русије да призна самопроглашене Народне Републике Доњецк и Луганск представља кршење суверенитета и територијалног интегритета Украјине, споразума из Минска и међународног права.

Објава Абазовића на Твитеру изазвала је лавину негативних коментара, у којима га коментатори критикују због непринципијелности и подсећају на случај признавања Косова.

Опрема: Стање ствари

(Вечерње новости/Печат, 22. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. А шта би са КОСОВОМ и МЕТОХИЈОМ???
    Ћутање је злато!

Оставите коментар