Нова правила Марка Закерберга: Запослени постају „мета другари“, фирма на првом месту

Остаје да се види колико ће нове крилатице, изрази и промене у корпоративном опхођењу допринети поправљању катастрофалних пословних резултата „Мете“ после пада акција од 30 одсто

Марк Закерберг (Фото: Спутњик/Алексей Витвицкий)

Запослени у „Мети“, кровној компанији у чијем склопу су „Фејсбук“, „Инстаграм“ и „Ватсап“, имају нов назив – мета другари и треба испред својих интереса да ставе компанијске.

Током виртуелног састанка „Мете“, извршни директор Марк Закерберг издекламовао је нове вредности по којима ће се компанија понашати, открио је новинар портал Верџ, Алекс Хит.

Једна од најважнијих крилатица је: „Мета, мета другари, ја“.

То је редослед важности по којима запослени у компанији треба да одређују своје интересе у односу на друге колеге и компанијине.

Вашингтон пост је такође потврдио речи Верџовог новинара.

Мета (Извор: Твитер)

„Мета другари“ ће, стога, имати нове вредности у будућности. Закерберг је рекао запосленима и да се мењају неке старе директиве.

Тако ће она стара „брзо се крећите“ прешла у „брзо се крећите заједно“, а „будите храбри“ је сада „правите сјајне ствари“.

„Фејсбукова“ корпоративна вредност „будите отворени“ постала је „живите у будућности“, пренео је РТС.

Остаје да се види колико ће нове крилатице, изрази и промене у корпоративном опхођењу допринети поправљању катастрофалних пословних резултата „Мете“ после пада акција од 30 одсто.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 17. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар