Милорад Додик: Срби имају две државе – Српску и Србију

Срећемо се овде и обележавамо наш заједнички празник, празник који је посвећен Првом српском устанку, дану када су Срби у преданој борби за слободу дигли устанак, рекао Додик

Милорад Додик (Фото: Танјуг)

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је у Орашцу да се Дан државности Србије у Републици Српској доживљава као заједнички празник.

„У Републици Српској обележавамо овај дан као свој. Загледни смо у Србију као матицу. Србија нама даје гаранције и уточиште, помаже и даје подстрек“, рекао је Додик на централној свечаности прославе Дана државности Србије и додао:

„Срећемо се овде и обележавамо наш заједнички празник, празник који је посвећен Првом српском устанку, дану када су Срби у преданој борби за слободу дигли устанак и кренули у изградњу српске државности и слободе за све који овде живе“.

Додик је поручио да Срби данас имају две државе – Републику Српску и Србију.

„Србију која је гарант мира и безбедности, коју волимо и радујемо се сваком њеном напретку, Србију која је гарант опстанка свих Срба“, истакао је Додик и захвалио Србији за помоћ Српској и разумевање, пренео је РТРС.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С/Искра, 15. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Милорад Додик са таквом јавном изјавом наноси велику штету Србији и Републици Српској.

    1
    7

Оставите коментар