Богољуб Карић поднео захтев да буде 20 година млађи

Карић наводи да је тај захтев поднео не само због себе, већ и због свих оних који се исто тако осећају и који мисле да човек никада није стар

Богољуб Карић (Фото: Немања Јовановић)

Политичар и бизнисмен Богољуб Карић на свој 65. рођендан поднео је градској управи Крагујевца захтев да му се промени година рођења, тако да у документима пише да је 20 година млађи, јер, како каже, не жели да се пензионише и не жели да буде не терету државе.

Карић је поднео захтев да се утврди да је рођен 17. јануара 1974. године у Пећи, а не 17. јануара 1954. године, како је уписано у матичној књизи.

Богољуб Карић (Извор: РТС)

Како је наведено у саопштењу Богољуба Карића, захтев је заснован на важећим законима и неспорним чињеницама.

Истиче да је тај захтев поднео јер се још увек осећа способним да ради, да доноси добробити породици и целом друштву, јер не жели да се пензионише и да буде на терету буџету Србије, Фонду пензијског и инвалидског осигурања и Фонду здравственог осигурања.

Карић наводи да је тај захтев поднео не само због себе, већ и због свих оних који се исто тако осећају и који мисле да човек никада није стар.

Поручује и да закони који човека само због датума рођења проглашавају старим и неподобним за рад морају да се мењају.

У саопштењу и захтеву Карића наводи да према Светској здравственој организацији старошћу се сматра време између 75. и 90. године, док у Србији те временске одреднице нема, него се старима сматрају сви старији од 65 година.

Та граница старости од 65 година, што је и време за старосну пензију, је, наводи Карић, у супротности и са Законом о раду и са другим законима, који омогућавају рад без ограничења година живота, односно до краја живота.

Карић жели да, како каже, ради још најмање 20 година пуном снагом и да пуни буџет Републике Србије, Фонд пензијског и инвалидског осигурања, Фонд здравственог осигурања и све друге државне фондове, као што је, истиче, и до сада радио.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 8. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

4 replies

 1. На жалост, човек је ментално старији него што је телесно!

 2. Окренуо се човеку мозак наопачке,од превише пара и дружења са либерашким пријатељим по свету,мочним милијардерима.Може Каричу једног дана,када и више поблесави падне на памет да тражи да га упишу у вртиц.

 3. @ЛИПНИЧАНИН
  “Може Каричу једног дана,када и више поблесави падне на памет да
  тражи да га упишу у вртиц.”
  Може!
  У комшилуку, у Шекспировој улици, има један такав вртић – за особе
  ометене у развоју.

 4. Требало би му испунити жељу. Онда би имао шансе
  да до деведесете године научи падеже.

Оставите коментар