Брисел забранио „конвој слободе” на својој територији

Могу да дођу и демонстрирају, али не возилима и не камионима. Нећемо толерисати то што протест блокира цео главни град, каже градоначелник Брисела Филип Клоз

Извор: Танјуг

После Париза, и градске власти Брисела најавиле су забрану протеста камионџија, тзв „конвој слободе”, који је планиран да буде одржан у понедељак у граду који је седиште ЕУ.

У питању су протест покренути у Канади крајем јануара, у циљу укидања обавезне вакцинације против ковид-19 за прекограничне возаче камиона.

Планирано је да се протести, којима су после Отаве блокирани кључни гранични прелазе између САД и Канаде и успорени трговина и превоз робе, наставе у Европи, али су европске престонице на рути „конвоја слободе” брзо реаговале и забраниле поворку камиона на својој територији.

Никола Варагић: Чудо у Канади

Градоначелник града Брисела, Филип Клоз, каже да белгијска престоница не може бити талац демонстраната и упозорава на чврсту реакцију полиције и власти у целом региону Брисела. „Могу да дођу и демонстрирају, али не возилима и не камионима. Нећемо толерисати то што протест блокира цео главни град”, каже Клоз.

У Бриселу, који се због присуства институција ЕУ често користи за одржавање пан европских демонстрација, наводе да се за протесте претходно мора добити сагласност градских власти и додају да такав захтев од учесника „конвоја слободе” још нису добили.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 10. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар