Слободан Јанковић: Кад западнемо у очај – сетимо се војске наших Светих

Ходимо Путем који нам је утабао Свети Сава, који су потврдили Свети цар Лазар, бројни српски јунаци, мученици, ратници на страни Истине и Правде!

Слободан Јанковић (Фото: Вечерње новости)

Кад помислите да смо лоши, да смо пали као народ, мало се издигните. Одакле посматрамо и којим очима? Из тренутног глиба, очију прекривених копреном свакодневног срама? Оперимо лице светом водицом, па погледајмо из другог угла. Србија је дуго у светским оквирима симбол слободе. Најчешће нисмо тога свесни. Овај пад са санкцијама браћи у Белорусији, са санкцијама Сирији, ружна је епизода.

Када западнемо у очај ми треба да се сетимо војске Светих, војске јунака која се моли за нас и осветљава нам пут. Пут је то који је опевао народни песник, пут који ствара песме Светог владике Николаја и нове што се певају широм Српства.

Није узалуд данас и Новак светски симбол борбе за слободу!

Зато, ходимо Путем који нам је утабао Свети Сава, који су потврдили Свети цар Лазар, бројни српски јунаци, мученици, ратници на страни Истине и Правде! Ходимо тако и певаћемо „Весели се српски роде!”

 Categories: Четири стотине речи

Tags: , , , , , , ,

3 replies

 1. Кад засврбе очи

  Кад засврбе очи
  Кад отров уђе у ум
  Када дани буду ноћи
  А слијепац водич низ друм

  Нијемо вриштим
  И призивам крај
  Ја пакао иштем
  Прљав сам за Рај

  Опрости Боже
  Опрости, за све
  Господи помилуј
  Злу не дај ме

  Момчило

  24
 2. Сада

  На
  Сјећање
  Магла
  Пада

  Утваре
  Су
  Страх
  И нада

  Живи
  Сада
  Вјечно
  Сада

  Момчило

  22
 3. Mozda nije Svetica ali jeste junakinja Stojanka Stojanovic ( baba Coka) .Setim se je cesto. Momcilo, poezija mocna kao I uvek.

Оставите коментар