Џозеф Бајден опсовао новинара „Фокс њуза”

Какав глупи кучкин син, изјавио председник САД, не схватајући да му је микрофон још увек укључен

Џозеф Бајден (Фото: Бета/АП)

ВАШИНГТОН – Амерички председник Џо Бајден ухваћен је у понедељак како на једном догађају у Белој кући псује новинара „Фокс њуза” након што је извештач поставио питање о утицају растуће инфлације на овогодишње изборе за Конгрес.

Док су новинари излазили са састанка Бајденовог савета за конкуренцију, дописник из Беле куће Питер Дуси је довикнуо да ли може да постави питање о инфлацији и да ли је то политичка одговорност, преноси агенција Ројтерс.

„То је велика предност, већа инфлација”, саркастично је одговорио Бајден на буку новинара који су узвикивали питања, очигледно не схватајући да му је микрофон још увек укључен.

„Какав глупи кучкин син”, додао је Бајден, пренео је Танјуг.

Потрошачке цене у САД су драстично порасле у децембру, што је резултирало највећим годишњим скоком инфлације у скоро четири деценије.

Међутим, ни сат времена од овог инцидента, Бајден је назвао Дусија на мобилни телефон и објаснио му како оно „није било ништа лично”.

Бајден је преузео дужност председника пре годину дана обећавајући да ће заузети тврд став према сваком непоштовању међу члановима његове администрације, подсећа Ројтерс.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Да ли се п’совањем сматра и ово, ако се неко не назове п’сом лично, већ његова мајка кујом?

Оставите коментар