Александар Лукашенко: Прележао сам „омикрон“, ништа страшно – људи, живите нормално!

Према речима белоруског председника, овај сој не изазива упалу плућа и навео да га је прележао, а да скоро није ни приметио да је заражен. Тек када је урадио тест открио је да је заражен

Александар Лукашенко (Извор: Факти)

Председник Белорусије Александар Лукашенко саопштио је да је поново прележао ковид, с тим да је овог пута био заражен „омикрон“ сојем.

„Примећујемо да је ‘омикрон’ друга врста вируса. Чини ми се да је прешао у обичан грип. Говорим као човек који је други пут био заражен, овај пут ‘омикрон’ сојем“, рекао је Лукашенко у разговору са председником руске Републике Тува Владиславом Ховалигом, а који је објавио Телеграм канал „Пул првог“.

Према речима белоруског председника, овај сој не изазива упалу плућа и навео да га је прележао, а да скоро није ни приметио да је заражен. Тек је на крају, када је урадио тест, открио да је заражен.

Александар Лукашенко: Корона је Божја казна

Лукашенко сматра да је Русија направила правилну тактику у борби са пандемијом.

„Русија је на правилан начин приступила вирусу и најчешће се спроводе амбулантна лечења. Овај вирус није тако опасан. Наравно, старији људи су подложнији вирусима као и људи који болују од кардио-васкуларних болести, шећера, онколошки болесници и асматичари“, преноси агенција БелТа речи Лукашенка.

Он је додао и да је, наравно, потребно да се људи штите, али не би требало да много брину, већ да, једноставно, живе.

Александар Лукашенко: Ниткови се чуде како још нисам умро

Раније је Лукашенко саопштио да је крајем јула 2020. године без икаквих симптома преболео ковид. У јесен 2021. године је рекао да је спреман да се вакцинише, али ће сачекати белоруску вакцину која би требало да буде у цивилном промету 2023. године.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 20. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар