СЗО: Веома тешка наредна три месеца, али крај пандемије на видику

Морамо да поштујемо вирус, а то значи да морамо да имамо заиста разрађене планове како да се суочимо и боримо са епидемијским таласима, рекао специјални изасланик СЗО за корона вирус

Извор: РТС

Специјални изасланик Светске здравствене организације (СЗО) за ковид-19 Давид Набаро изјавио је да ће епидемија корона вируса створити веома тешку ситуацију у наредна три месеца, “али да можемо кажемо да је крај на видику”.

Давид Набаро је, у интервјуу за Скај њуз, изразио бојазан да смо присиљени на маратон са корона вирусом и да не постоји прави начин да се каже да смо на крају, већ само да је крај на видику.

“Још увек нисмо стигли до те тачке и пре него што стигнемо биће још потешкоћа”, рекао је Набаро, преноси Гардијан.

Стручњак СЗО потврдио је да корона вирус наставља да се развија, те најавио појаву нових сојева и после омикрона.

Андреј Фурсов: Крах планова глобалиста, Путинов ултиматум и остали резултати у 2021.

“Биће тешко најмање још током наредна три месеца”, рекао је Набаро.

Подсетио је да се корона вирус појављује у амплитудама: драматично почне да се шири, онда се стиша, па се онда поново шири периодично, на свака три или четири месеца.

“Тешко је на основу прошлог понашања вируса предвидети његово понашање у будућности. Живети са ковидом-19 значи бити у стању да се припремите за ове амплитуде и да реагујете заиста брзо када се оне догоде. Морамо да поштујемо вирус, а то значи да морамо да имамо заиста разрађене планове како да се суочимо и боримо са епидемијским таласима”, предочио је Набаро.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 10. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Mislim da Daily Horoscope, ima vecu tezunu od muljanja SOZ,

Оставите коментар