Компанија Драгана Шолака постала власник енглеског клуба Саутемптон

Све ово направљено је новцем грађана Србије, злоупотребом државних ресурса и политичке моћи, каже председница Владе Србије Ана Брнабић

Извор: skysports.com

ЛОНДОН – Енглески фудбалски клуб Саутемптон потврдио је да је инвестициона компанија „Спорт Републик”, чији је главни инвеститор оснивач „Јунајтед групе” Драган Шолак, завршила куповину контролног пакета акција клуба који се такмичи у Премијер лиги. Како се наводи у саопштењу, „Спорт Републик” је купио 80 одсто удела у клубу који држи кинески бизнисмен Гао Јишенг, а који је већински власник од 2017. и радиће у партнерству са Катарином Лајбхер, која задржава свој мањински удео, преноси АП.

Председница Владе Србије Ана Брнабић прокоментарисала је јуче на свом твитер налогу куповину фудбалског клуба Саутемптон.

„Ова аквизиција кристално јасно показује каква смо били олигархија у првој деценији 2000-их док су Србију водили Шолакови политички и пословни партнери. Све ово направљено је новцем грађана Србије, злоупотребом државних ресурса (Телекома) и политичке моћи”, написала је Брнабићева и додала:

„Поред тога, само да скренем пажњу и на то да ’Скај њуз’ каже да је ’Јунајтед група’ тајкунски медиј: Српски тајкун Драган Шолак, оснивач ’Јунајтед групе’…”, истакла је премијерка.

Потпредседник ГО СНС-а Владимир Орлић затражио је јуче поводом информације да је компанија коју предводи Шолак преузела власништво над енглеским премијерлигашем Саутемптоном„ да се испита чијим капиталом је купљен тај фудбалски клуб, колико је ту тачно пара грађана Србије и ко је све учествовао у тој куповини.

Драган Шолак (Фото: United Media)

„На ова питања одговори морају да буду прецизни и јасни. Зато тражим покретање званичне истраге, да сви ми у Србији баш такве одговоре и добијемо”, поручио је Орлић у саопштењу, преноси Танјуг.

Како је истакао, „све што има везе са нашим новцем тиче се – нас, наше деце и наше државе”.

„Када се наш живот и наша будућност, без да нас је ико питао, користе као приватно средство за плаћање: заслужујемо да чујемо – истину. А народ ће знати да из ње изведе закључке, он ту не греши – никада”, додао је. Навикли су моћници, нагласио је Орлић, чија се моћ градила увек сразмерно близини народној каси, да им пролази свашта.

„Опијени новцем, успут су себе убедили да ће им и проћи – баш све”, наводи Владимир Орлић.

Компанија коју предводи српски бизнисмен преузеће власништво енглеског премијерлигаша Саутемптона, пренео је раније „Скај спорт”. Како се наводи, власник „Јунајтед групе” у оквиру које су Спорт клуб, Н1 и Нова, предводи групу инвеститора, која ће за права власништва Саутемптона платити око 100 милиона фунти.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 5. 1. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

2 replies

  1. Ako je pokrao novac ,zasto ga vec jednom niste uhapsili ?Sta se vise ceka ?

    14
  2. @ Beba, tacno tako , Ali “elita ‘. ( lopovi koji izrabljuju narod) uvek stoji zajedno ili vrana vrani oci ne vadi. Takvi me placaju ni pores.

    2
    2

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading