Представљен покрет „Витезови реда змаја“, Несторовић не искључује могућност уласка у политику

Немам политичке амбиције, али ако загусти, богами ће да пршти, рекао др Бранимир Несторовић

Бранимир Несторовић (Фото: Бета/Прес центар УНС-а)

Доктор Бранимир Несторовић представио је нови покрет „Витезови реда змаја“ истичући да су његови циљеви борба за дечија права, кроз институционалне измене одређених закона. Међутим, Несторовић није искључио могућност да ће покрет временом прерасти и у политичку странку, уколико надлежни остану глуви на њихове захтеве.

Немам политичке амбиције, али ако загусти, богами ће да пршти – рекао је Несторовић, истичући да у бирачком телу има подршку од 20 до 25 одсто грађана, те да ће, ако затреба, изаћи на изборе и ући у Скупштину.

Страховит је притисак прозападних сила на Србију и на наше законодавство. Ако се овакав тренд настави, укључићу се у политику – нагласио је Несторовић.

Доктор је додао да је примарни циљ удружења “Витезова реда змаја” промена модела понашања деце, “која су предмет озбиљних манипулација”.

У УНС-овом Прес центру, о покрету су говорили и Саша Боројевић, потпредседник удружења „Витезови реда змаја“ као и витешкиња Александра Политопулос Анђан, државни првак средњовековног мачевања у дуелима и оснивач, инструктор и кореограф краљевске школе уметничког оријенталног плеса.

Саша Боројевић, Александра Политопулос Анђан и Бранимир Несторовић (Фото: Бета/Прес центар УНС-а)

Боројевић је указао да се неки од чланова закона које треба мењати тичу обљубе деце, обичајног права, али и да су захтеви покрета да се подигне старосна граница сексуалне зрелости деце са 14 на 16 година, као и да се јавно објави регистар педофила у Србији.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 22. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

8 replies

 1. Ne znam da li je ovaj red inspirisan Redom Zmaja svetog Georgija (Sacred Order of the Dragon of Saint George), koji je stvoren u srednjevekovnoj Srbiji da bi postao sveslovenski (posle poziva za bratsku pomoc I odbranu od Osmanlija). Clanovi tog reda su bili spremni da umru za cast I datu rec. Red je postojao 300 godina a kasnije je obnovljen. Red je postao I evropski, otvoren za pravoslavne, katolike I protestante sa ciljem odbrane hriscanstva. Poznati clanovi tog reda su bili srpski junaci I borci protiv Osmanlija, Milos Obilic I Vlad Zmajevic Cepes koji je na Zapadu poznat kao Drakula I koji se surovo obracunao sa nadirucim Turcima I domacim izdajnicima. Mozda bi bas jedan takav Vladimir bio danas potreban Srbiji kao prvi korak da resi mnoge svoje probleme.

  20
  1
 2. Ja bih ovde bio oprezan. Znamo šta se na zapadu dešavalo sa lekarima koji su na početku previše pričali, a manje-više je poznato kome pripadaju neki od ljudi koji su javno bili malo glasniji: Dejvid Ajk, Taker Karlson, Keri Madej… Jedna od boljih predstava je bio cirkus sa Kajlom Ritenhausom koji je trajao već malo duže.

  Meni deluje da ovi trenutni moraju da završe posao uskoro, a kontrolisana zamena, koja neće u suštini ništa da promeni se polako sprema.

  14
 3. Каква сад „дечја права“!?

  Дечје је право да га родитељи васпитају да буде човек кад одрасте и о мало других „права“ може бити речи.

  Иначе, некакв политички програм који би се реферисао на тему о „дечјим правима“ и „обљуби деце“ није само непривлачан за ширу публику него је дословце одвратно и говорити о томе.

  Не треба мењати понашање деце него управо одраслих. А закони о „сексуалној зрелости“ се доносе зна се где, у Скупштини где седе незаинтересовани, покорни диктату или пак вољни извршиоци страног интереса и утицаја.

  Напор је боље усмерити, не на неку егзотичну подршку за „дечја права“, него, на пример, на разоткривање антинародног и антидржавног деловања „посланика“ (поименачно) и супротстављању дрском вршљању НВО. За почетак.

  Протагонисти изгледа мисле да као сад нема(мо) других проблема, него нам треба још једна (змајевска!) представа — за губљење времена и расипање енергије. Не знам шта је ово требало Б.Несторовићу, али га некако унапред дисквалификује као озбиљнијег „играча“ на политичкој сцени.

  16
  2
 4. Да је страховит притисак прозападних авети, па и на законодавство – јесте.
  Да су деца предмет озбиљних манипулација – апсолутно да.
  Да се неки од чланова закона морају мењати – сигуран сам, а можда и закон у целини ваља суспендовати. Мања је штета од правног вакуума него од промаје.

  Да ли сте ви друже попе за реч „удружење“ или „организација“?
  Јесам.

  Ма све се слажем само нек ми неко објасни, пре него што потпишем где год да треба, да ли је „витешкиња“ становница Витеза или Витесеа?

  (Питам за Гордану.)

 5. @Don Quixote

  Капа доле за коментар !

  Немам ништа да додам осим једног личног опажаја (едуковани то зову интуиција).
  Овај Боројевић ми никако не улива поверење.
  Гледао сам га на јутјубу, добро барата са гугле знањем али опет, некако ми је чудан.
  Можда грешим, време ће показати …

 6. Да прво сви они, што су на јавној и политичкој сцени, обелодане којој организацији, култу или секти припадају, или су припадали у прошлости, па ће народу бити лакше да доноси одређене закључке. Сви ти змајеви, астрални летачи, и њима слични су непресушан извор петоколонаша за окупаторски режим који нас држи у овако жалосном стању. И не желим сада ни од кога да чујем ништа о медитацији, фенг шуију, искључиво биљној исхрани, „пирамидама“, и сличним „савременим погледима на духовност“. Ово је православна хришћанска земља, и пошто немамо власт у држави која би се против тога борила, онда људи треба да се одупиру таквим изопачењима као појединци. Са друге стране,ко хоће, нека верује у којекакве глупости, али не би смело да их слободно шири, нарочито међу младима.
  Добро је што на овој Интернет страници има доста паметних и трезвених читалаца, који не узимају здраво за готово све што нам „чаробне сличице“ нуде.

  9
  1
 7. Više verujem redu Moćnih Rendžera.
  Deluju mi ozbiljnije.

 8. Meni lepo zvuci Vitezovi Redova Zmaja. Meni su take lepo zvucali I neki is devedesetih , sta su nas lagali. Na zalost posteni izgubise zivote, dosta nas ideals, neki u dijaspori i $$$.Tada nam je prijalo sta govore. Gledala Sam sasu Borojevica na TV, dokona u zatvoru. Onda pronadjem da je Savetnik Predsednika Medjunarodne Policiije. Da li je to Interpol? Dr Nestorovic je nekako umiljat I ima prirodnu vedrinu.

  3
  1

Оставите коментар