Добротвор Слободан Павловић трагично страдао у Америци

Слободан Павловић, српски привредник из Чикага, оснивач Слобомира, рођен у Поповима код Бијељине. У Америку је отишао 1965. године

Слободан Павловић (Фото: Снимак екрана/Јутјуб)

БИЈЕЉИНА – Слободан Павловић, бизнисмен из Бијељине, власник Слобомир телевизије и Павловић банке, погинуо је у Америци у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила претходне ноћи, пренео је бијељински портал ИнфоБијељина.

Портал пише да је родбина у његовом родном селу Попови рано јутрос обавештена о овој трагедији.

Како ИнфоБијељина незванично сазнаје, Павловић је био у аутомобилу који је подлетео под камион.

Мира и Слободан Павловић (Фото: MN Press)

Слободан Павловић је српски привредник из Чикага, оснивач Слобомира, рођен у Поповима код Бијељине. У Америку је отишао 1965. године.

У родним Поповима је 1990. подигао споменик Кнезу Иви од Семберије, а 1991. је поставио темеље за изградњу Павловића моста који је завршен 28. августа 1996. године, на дан када је постављен камен темељац за изградњу новог града Слобомира.

Павловића мост на реци Дрини између Србије и Републике Српске (Фото: Википедија)

Подигао је споменик Филипу Вишњићу испред градске библиотеке у Бијељини и цркву Христовог васкрсења у Поповима.

Деведесетих је започео изградњу Павловић банке и Слобомир П Универзитета у Слобомиру.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 17. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

11 replies

 1. Тачно је да је изградио „Павловићa мост“, мост подебело наплатио мостарином. Буквално. Неко ко је као бајаги саградио мост народу а онда преко 20 година наплаћује мостарину и сигурно га је барем два пута отплатио. Чувени Павловића мост. Најбитнији је његов однос са Додиком и афера „Kредит приватни, печат владин“, у вези чега је хапшен Павловић.

  4
  2
 2. Могу ли нама неупућенима да се доставе неке додатне информације, или линкови, као докази? Признајем да нисам чуо за мостарину на том мосту, па да се барем накнадно информишем. Ваша фраза резултира са нула информација преко претраживача на интернету, а некако ми је, још из деведесетих, сумњива информација која каже „подлетео под камион“. Хвала унапред.

  2
  1
 3. Сада сам (након додатне претраге) укапирао што се тиче мостарине – углавном нисам прелазио тај мост, скоро увек сам ишао или преко Зворника или преко Раче, тако да је могуће да је то тачно, признајем да сам игнорант. Међутим, ако је о корупцији реч, то мора да потиче још од изградње моста из доба почетка деведесетих. Ако је Додик у томе учествовао, он се само „додатно уградио“. И даље ми је мистериозно ово „подлетање под камион“.

  4
  1
 4. Oвде је једина фотографија саобраћајног удеса, што се може наћи на интернету: https://www.lakemchenryscanner.com/2021/12/21/serbian-entrepreneur-banker-identified-as-victim-killed-in-crash-with-semi-truck-in-north-chicago/

  Свакако да су све саобраћајне несреће људи који се баве великим новцем или политиком, увек сумњиве.

  Око банке је било са Додиком…

  3
  1
 5. Питао сам за фразу „Kредит приватни, печат владин“. Кажите нешто о томе, немојте да искачете из лифта.

  Што се тиче наводног удеса, вест се у српским медијима појавила 17.12, а амерички медији се оглашавају 21.12, о томе да не желе да саопште идентитет погинулог од 16.12. Затим, 22.12, кажу да је погинуо Павловић (83) који је 16.12. између 13:07 и 13:15, возећи Нисан Рог, чеоним делом ударио у задњи део приколице камиона, којим је управљао возач (58) тестиран на наркотике.

  Таква несрећа службено не постоји.

  Чикаго држи детаљну базу података о свим саобраћајним удесима, ажурирану свака 24 часа:

  https://data.cityofchicago.org/Transportation/Traffic-Crashes-Crashes/85ca-t3if

  Фотографија коју сте навели може да буде ко зна шта, чак су и таблице згодно заклоњене.

  Први је, представљајући се као Павловићев адвокат, ту вест пустио у српску јавност „адвокат“ Душко Томић. То је још једна у низу чудних ствари у овом случају, јер не могу да верујем да интелигентан човек, који при томе није растао у саксији, може да ангажује ту креатуру.

 6. Можда сам преценио Павловића, али је имао барем накнадну памет:

  https://www.rtvbn.com/371499/TOMIC-Pavlovic-ce-zavrsiti-kao-Bobar

  Само на овом линку постоји материјал за губљење адвокатске лиценце. Да ли је Томић извор за ту аферу?

  17.12.2021. се и даље понаша као његов адвокат, и лансира причу о камиону:

  https://www.dnevnik.ba/crna-kronika/u-prometnoj-nesreci-poginuo-slobodan-pavlovic-2623035

 7. *Таква несрећа службено не постоји. — To je то. Још кад се повеже са оним за шта је Павловићу суђено у САД пре четрдесетак година („прање“ новца), може се добити јаснија слика.
  А Додик је исто што и Мило Ђукановић, иако то на први поглед не изгледа тако, од самог почетка све чињенце потврђују истоветност, уплетеност у исте послове и структуре. „Мило-Кавчани-Елез-Додик“ је само једна од шема.
  Затим, знамо за гесло „слаба Србија – јака Југославија“, е па зато су направљени јаки, имућни и моћни Додик и Мило Ђ.
  Та афера Павловић-Додик је само јавно разилажење, тренутак када се кида копча и креће у брисање трагова, затварање свега, слично као и код Бобар банке, као и код још које банке, па и у Хипо Алпе Адриа има Додика али то је други крак и невезано са овим, па све закључно са убиством, код Бањалуке, оног власника агенције за обезбеђење, у чијим деопима се чувала документација једне треће угашене банке у Републици Српској.

  2
  1
 8. Е да…заборавих: Томић, кад га већ поменусте, је ту, као удбаш (и званично радио у тој фирми), да контролише штету, односно простије речено народски „да мути воду“. Његов задатак је оно што се жаргонски, у тим пословима, назива „контрола штете“.

  3
  1
 9. „Та афера Павловић-Додик је само јавно разилажење, тренутак када се кида копча и креће у брисање трагова, затварање свега, слично као и код Бобар банке, као и код још које банке, па и у Хипо Алпе Адриа има Додика али то је други крак и невезано.“

  Мени изгледа треба превод са српског на српски. Брисање трагова чега? Какве везе има ликвидација српског банкара (пословна а и можда физичка) са Додиком? Какве имају везе са Томићем Павловићеви послови из Америке? Какве све то везе има са Бобар и Хипо, осим што понављате Томићеве фразе?

  1
  1
 10. ******* ******… од почетка паметујеш нешто, од мостарине 😀

  1
  1
 11. @ Образине

  Који део питања не разумете, шта треба да преформулишем?

Оставите коментар