Душан Ј. Басташић: Усташко гробље на Мирогоју само етапа у вјековном стратешком плану

Какво је то лицемјерство – само неколико метара даље од мјеста предвиђеног за гробове усташа на Мирогоју имате споменик убијеној дјеци Козаре, истиче председник „Јадовна 1941“

Душан Басташић (Извор: РТРС)

Иницијатива која је добила зелено свјетло у хрватском сабору да на загребачком гробљу Мирогој буду урађена гробна мјеста убијених усташа, само је једна етапа у вјековном стратешком плану Хрватске да се обрачуна са Србима, поручио је Душан Басташић, предсједник Удружења „Јадовно 1941“, гостујући у нашем Јутарњем програму.

Замислите какво је то лицемјерство, јер само неколико метара даље имате споменик убијеној дјеци Козаре, њих 800 који су сахрањени ту послије офанзиве на тој планини 1942. године – наглашава Басташић.

Политика: Обнова усташког гробља на загребачком Мирогоју

Он додаје да је највећи број жртава који ће ту бити сахрањен, злочинци.

Басташић је прокоментарисао и иницијативу да се на Удбини обиљежава Блајбург, послије одлуке аустријских власти да забране овај скуп.

Удбина је српско мјесто у Лици, гдје су и послије свих погрома у прошлом вијеку Срби и даље најбројнији, а то мјесто поново ће бити близу оном гдје су вршени велики злочини над српским цивилима – нагласио је Басташић.

Опрема: Стање ствари

(РТРС, 16. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар