Епископ Фотије: Треба се борити против наметања „дигиталног логора“

Црква се увијек борила за слободу народа, не политичку или партијску, већ генералну, егзистенцијалну, слободу народа и човјека као лика и иконе Божије, рекао епископ зворничко-тузлански

Епископ Фотије (Фото: Епархија зворничко-тузланска)

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Фотије рекао је да се слободарска Европа, укључујући и Балкан, бори против „дигиталног логора“ који се покушава наметнути читавом свијету.

„Можда нисмо довољно свјесни, али са наметањем ограниченог кретања изгледа да здрав човјек не смије нигдје да иде. Испада да је здрав човјек проблем читавом свијету“, рекао је владика Фотије, који је данас служио Свету архијерејску литургију у Храму васкрсења Христовог у Каракају код Зворника.

Владика Фотије је истакао да се намеће, како кажу многи теоретичари, „дигитални комунизам“ који можда многи људи не препознају, због чега се треба освијестити духовно и слободарски се борити, не само на локалном него на глобалном нивоу за потпуну слободу свих људи и народа.

„Ако нас затворе и ставе у ,дигиталне логореʻ неће моћи нико никоме отићи. Затвориће нас у ,дигиталне затвореʻ“, рекао је епископ Фотије и додао да се тренутно одвија велика борба на нивоу читавог свијета за ту слободу.

Владика Фотије је рекао да се мора препознати та замка и додао да је Црква одувијек била слободарска.

„Црква се увијек борила за слободу народа, не политичку или партијску, већ генералну, егзистенцијалну, слободу народа и човјека као лика и иконе Божије. Наше вријеме је дочекало дигиталну еру, с чијим се негативним посљедицама морамо борити и слушати највеће умове нашег времена који говоре о том феномену у којем живимо“, рекао је владика Фотије.

Епископ је у обраћању вјерницима након литургије изразио задовољство што се налази у препуној цркви да се заједно с народом помоли Богу, уз причешће тијелом и крвљу Господа Бога и спаситеља Исуса Христа.

Опрема: Стање ствари

(Епархија зворничко-тузланска, 12. 12. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Кад

  Кад дјеци
  Украду дугу
  И с икона свеци
  Проточе тугу

  Кад неријеч врата
  Ада отвори
  Из бајке, ћуп злата
  Однесу злотвори

  Кад живот остане
  Без сока
  Љепота нестане
  Из ока

  Слово учим
  У ходу
  Стабла лучим
  По плоду

  Хвала
  Господу!
  Слава
  Господу!

  Момчило

  28
 2. Из ваших уста у Божије уши Преосвећени Владико!

Оставите коментар