Јерменија: Послодавци могу да отпусте невакцинисане раднике и оне који одбију да се тестирају

Уколико запослени не достави потврду о вакцинацији или негативан тест на ковид-19, послодавац има право да удаљи запосленог са радног места, рекао заменик министра за рад и социјална питања

Фото: AP Photo/Frank Augstein

ЈЕРЕВАН – Парламент Јерменије усвојио је данас закон који ће послодавцима омогућити да отпуштају раднике који одбијају да пруже доказ о вакцинацији против ковид-19 или негативан резултат теста.

Ново правило следи августовску наредбу Министарства здравља која је од грађана Јерменије захтевала да својим послодавцима доставе доказ о вакцинацији или негативан ПЦР тест сваке две недеље или ће бити кажњени, пренео је Ројтерс.

„Уколико запослени не достави потврду о вакцинацији или негативан тест на ковид-19, послодавац има право да удаљи запосленог са радног места, суспендује му плату и отпусти запосленог, ако не проведе 10 радних дана из тог разлога на послу”, рекао је заменик министра за рад и социјална питања Рубен Саргсјан, јавља Танјуг.

Нови услов о вакцинацији неће се односити на председника земље, премијера, посланике, омбудсмана, судије Уставног суда и низ других званичника, рекао је Саргсјан.

„Овај изузетак је установљен из разлога што су те функције или (институционалне), као што је случај са посланицима или се њихови носиоци постављају у складу са Уставом”, рекао је он.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 13. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. хахахахахаха… а изузели врхушке, е па Армениј је отишла у 3пм

Оставите коментар