Политичари у Швајцарској желе да невакцинисани чекају у болници

Посланица Рут Хумбел затражила да особе које не желе да се вакцинишу одустају од лечења на интензивној нези

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

БЕРН – Швајцарска посланица Рут Хумбел затражила је мере за спречавање преоптерећења болница, и сматра да треба увести обавезну вакцинацију за особе старије од 65 година, као и да особе које не желе да се вакцинишу одустају од лечења на интензивној нези.

“Морамо спречити локдауне. Kако ствари стоје, мали део невакцинисаних нас тера да у овој ситуацији морамо посебно да третирамо вакцинисане и излечене. Они су суочени са масивним ограничавањем слобода како би спречили преоптерећење здравства, које изазивају невакцинисани”, објаснила је за јавни сервис СРФ.

Посланик ГЛП Мартин Бојмле подржава тај захтев и доводи у питање актуелне критеријуме тријаже.

“Долазимо до граница система због људи који одбијају вакцину, и одједном вакцинисани у систему тријаже бивају стављени на крај листе”, казао је он.

Швајцарци на референдуму подржали увођење ковид пропусница и помоћ запосленима и компанијама

Према његовим речима требало би да млади невакцинисани, због бољих шанси преживљавања, више немају предност.

Посланица СВП Верена Херцог подржава увођење обавезне вакцинације, али не само за старије од 65 година, већ и медицинске раднике, преноси Танјуг.

Такође сматра да би невакцинисани требало да чекају у болници, да предност морају имати вакцинисани, и то када постоји „пат ситуација“, односно када се приме пацијенти којима је потребно лечење треба испитати и вакцинални статус.

Швајцарска академија медицинских наука одбија статус вакцинације као критеријум тријаже, додајући да је то противно људским правима.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 13. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Blago nama, na površinu izlaze prave mišljenja i stavovi pojedinaca. Da li se radi o nekoj patologiji ili čistom strahu od bolesti, sasvim je svejedno. Ovakvi bi pravili streljačke strojeve a da ne trepnu. Kako se protiv toga boriti?

Оставите коментар