Отац Гојко Перовић: Црква није збјег за невакцинисане, вјерујемо у медицину

Ако видите човјека са маском у цркви то не значи да он не вјерује у Бога. Немојмо се ругати ником, поручио архијереjски намјесник подгоричко-колашински

Отац Гојко Перовић (Фото: Спутњик/Радоје Пантовић)

Црква је мјесто – сабрање око Бога, али то не значи да је црква збјег за невакцинисане, казао је архијереjски намјесник подгоричко-колашински отац Гојко Перовић.

Гостујући у емисији „Поп рецензије“ са Павлом Божовићем на Радију Светигора, Перовић је казао да црква вјерује у медицину, али неће одређивати да ли ће се неко вакцинисати или не.

“Исто тако, ако видите човјека са маском у цркви то не значи да он не вјерује у Бога. Немојмо се ругати ником. Битно је да нико никог не смије да приморава ни на шта и не треба осуђивати”, поручио је Перовић.

Истакао је да сваки пут кад би се кроз јавност провукла прича да је црква одговорна за ширење вируса позадина је била идеолошка и политичка матрица.

Навео је да се Митрополија црногорско-приморска увијек трудила да испоштује мјере.

“Нисмо прибјегавали радикалним решењима, али мислим да смо били на висини задатака кад смо се придржавали мјера”, закључио је он.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 9. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

4 replies

 1. Да ли је од њега очекивано нешто друго ?

  26
  5
 2. Ја, слабоумна, мислила сам да црква верује у Бога, а испаде да верује у Медицину!

  28
  6
 3. @Драгана, ја сам схватио да је свештеник рекао да у том избору не постоји искључивост.

  3
  19
 4. @ Ненад,
  Господине, извините, не разумем о чему говорите. Одслушала сам целу емисију. Отац Гојко Перовић је јасно и гласно изјавио да верује и у Бога и у медицину. Међутим, медицином се или бавите, ако сте те струке, и то са вером у Бога, или без ње, или њене услуге користите, уз помоћ лекара. Не може се у њу веровати, јер је то бесмислено.Веровање у медицину претвара је у квази религију, односно култ, а лекаре у жреце тог култа. Исто је и са науком. Медицина при том и није наука, јер научне методе користи само као помоћне, упркос хистеричној пропаганди којом власти већ годинама покушавају да нас убеде у супротно. Медицина увек тежи, што је и природно, да све појаве и болести објасни до краја, из чега би се, да је медицина наука могао извући закључак, да је све већ откривено и објашњено и да је самим тим напредак у науци немогућ.
  У случају црногорског лекара, који се појавио у овој емисији, у питању је или мало знања или недобронамерност што је подједнако штетно за народ. У емисији је било речи и о другим битним темама, што отворено,што између редова, али то је већ мало дужа прича.

  20
  1

Оставите коментар