Српска православна црква одговорила Виоли фон Крамон

Крамонова на Твитеру објавила скандалозну поруку о СПЦ написавши да у Немачкој не постоји СПЦ, већ само аутономне епархије

Зграда Патријаршије у Београду (Фото: РТРС)

Српска православна црква огласила се поводом констатације посланице Европског парламента из редова зелених Виоле фон Крамон да СПЦ не постоји, већ да је реч о аутономним епархијама.

Саопштење преносимо у целости:

Примили смо мноштва оштрих протеста и негодовања поводом јучерашње објаве немачке политичарке Виоле фон Крамон, дате после разговора са Епископом диселдорфским г. Григоријем, да у Немачкој не постоји Српска Православна Црква, те смо одговорни да, истине ради, изјавимо:

Српска Православна Црква постоји у Немачкој, као део једне, недељиве аутокефалне Српске Патријаршије. Устав Српске Православне Цркве и уредбе важе као и било где на њеном канонском подручју и на територији Немачке, а сва црквено-јерархијска тела су обавезна да се по њима управљају. На основу Устава Српске Православне Цркве одговарајуће црквене власти постављају и разрешавају управе свих тела и органа, а Свети Архијерејски Сабор поставља и, по потреби, разрешава епархијског архијереја.

Виола фон Крамон упутила скандалозну поруку о СПЦ, па избрисала твит

Подсетимо, Крамонова је синоћ на Твитеру објавила скандалозну поруку о СПЦ написавши да у Немачкој не постоји СПЦ, већ само аутономне епархије. То је објавила након сусрета епископом дизелдорфским и целе Немачке Григоријем Дурићем са којим се састала у суботу, да би одмах потом ту објаву обрисала.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 7. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

 1. „Подсетимо, Крамонова је синоћ на Твитеру објавила скандалозну поруку о СПЦ написавши да у Немачкој не постоји СПЦ, већ само аутономне епархије. То је објавила након сусрета епископом дизелдорфским и целе Немачке Григоријем Дурићем са којим се састала у суботу, да би одмах потом ту објаву обрисала“.

  Гдје ли су се састали, да ли је било свједока? О чему ли су све ћаскали? Кад се опет сретају и гдје? Прате неки фини људи, АЛИ МУКА ЈЕ коме информације иду, И ЈОШ ВЕЋА МУКА ,мјере принуде!?

  15
 2. Да ли је то одговгор СПЦ Виоли фон Крамон или Григорију “фон“ Дурићу?
  Оно што “фон“ Григорије Дурић прижељкује и мисли то Виола фон Крамон
  говори!
  Не чусмо да се “фон“ Дурић оградио од изјаве фон Крамон!

  21
  4
 3. Злотвори све чине да унесу раздор у СПЦ. А неки се наивно пецају.
  Или можда и није наивно.

Оставите коментар