Грци у цркву уз негативан тест

„Ово је да заштитимо себе и људе”, рекао свештеник у цркви Светог Спиридона у Пиреју. „Можда ће бити мало тешко, али ми ћемо истрајати. Дужни смо да испоштујемо све”

Фото: Pixabay

АТИНА – Грчка је увела нова ограничења која обавезују вернике да покажу негативан тест на ковид-19 како би присуствовали службама које се одржавају недељом након повећања броја новозаражених последњих седмица.

Према новим правилима објављеним 18. новембра, невакцинисаним особама забрањено је да улазе у затворене просторе, укључујући ресторане, биоскопе, музеје и теретане, чак иако су негативни на тесту на корона вирус, пренео је Ројтерс.

Данашњи дан је био први када су они који су желели да присуствују црквеној служби морали да покажу негативан тест, преноси Танјуг.

У Грчкој пред Божић ступају на снагу нове мере

„(Ово је) да заштитимо себе и људе”, рекао је отац Христос, свештеник у цркви Светог Спиридона у Пиреју. „Можда ће бити мало тешко, али ми ћемо истрајати. Дужни смо да испоштујемо све”, истакао је он.

Поједини верници су навели да се на недељној служби појавило мање људи него обично због захтева да невакцинисани плате тестове на ковид-19, јер то повећава трошкове вишечланим породицама.

Али, од четири цркве које је британска агенција посетила данас, само је један волонтер извршио проверу и то код парохијана који им нису били познати.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 28. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. OTKRIVENJE JOVAN GLAVA 13 I bijoj dano da dade duh ikoni zverinjoj da progovori ikona zverina i da ucini da se pobiju koji se god ne pokloni ikoni zverinoj …Oce Xristos zver je stigla kod Vas .Sveti Spiridone moli Gospoda Isusa Xrista Sina Bozijeg za nas gresne jer neznamo sta radimo 🙏🙏🙏🙏

Оставите коментар