СЗО: Ивермектин за 29 година имао 5.763, ковид вакцине за једну годину 2,5 милиона нежељених реакција

Иако је база СЗО пре шест година помпезно најављена да „олакшава проналажење нежељених ефеката лекова“, данашњи „фактчекери“ упозоравају да је „алат тек почетна тачка“ и да „извештаји нису проверени“

VigiAccess је алат који је Светска здравствена организација покренула 2015. године да би омогућила јавни приступ бази података о пријављеним потенцијалним нежељеним дејствима лекова.

Нежељена дејства неких лекова/вакцина на дан 12. новембар 2021.

Када се упореде нежељена дејства на дан 23. новембар 2021, на пример, вакцинe против грипа – оне су имале 273.871 пријава за више од 50 година (1968–2021). Насупрот томе, нове ковид-19 вакцине имале су за нешто више од годину дана 2.555.971 пријава (додуше, у бази за ковид-19 вакцине помињу се нежељени случајеви, доиста малобројни, још од 2014. године?!).

Извор: www.vigiaccess.org

Што се тиче ивермектина, о чијим нежељеним дејствима смо много слушали у медијима у претходном периоду, број пријава је 5.763 у распону од скоро 30 година (1992–2021).

Извор: www.vigiaccess.org

Иако је ова база Светске здравствене организације пре шест година помпезно најављена да „олакшава проналажење нежељених ефеката лекова“, данашњи „фактчекери“ упозоравају да је „алат тек почетна тачка“ и да „извештаји нису проверени и верификовани“.  Дословце, USA Today „фактчекери“ (које је делимично финансијски подржао Фејсбук!) закључују:

Оцењујемо да недостаје контекст за тврдњу да база СЗО VigiAccess показује смрти и нежељене реакције од вакцина против ковида-19.

Штета што се „фактчекери“ нису бавили и поузданошћу нежељених дејстава нпр. ивермектина!

Извор: Данас

(Стање ствари)Categories: Противу дезинформација

Tags: , , ,

3 replies

 1. Koji termin ste kucali u VigiAccess da biste dobili tabelu o neželjenim efektima? Neće ništa da mi prikaže.

 2. http://www.vigiaccess.org/
  prihvatiš uslove pristupa bazi
  covid-19 vaccine
  ivermectine

  kovid19 vakcina za 2021 – 2553539
  ivermektine za 2021 – 1195

  ovako sirove podatke tumače amateri
  zato su preko straha i beznadja uveli latentnu diktaturu i samokontrolu, da bi TV gurui „propovedanjem“ i „predvidjanjem“ mogli da kanališu ponašane mase sledbenika ove sekte

 3. @ Sesil

  Табелу је збирно направио неко узимајући податке из базе, за сваки лек/вакцину мора да се куца посебно. Ми смо проверили за кључне ствари да ли је табела валидна.

  @ iz glave

  covid-19 vaccine

  Систем је „case sensitive“, што је доста чудно, мора да се куца Covid-19 vaccine

Оставите коментар