Лотар Вилер: Немачкој прети заиста ужасан Божић

Директор немачке агенције за контролу болести рекао да Немачка треба да повећа своју стопу вакцинације на знатно изнад 75 одсто, са садашњих 67,7 одсто

Фото: Depositphotos/Steve_Allen

БЕРЛИН – Директор немачке агенције за контролу болести Лотар Вилер, упозорио је данас да земљи прети „заиста ужасан Божић”, уколико се не предузму кораци за сузбијање наглог пораста заразе корона вирусом. Немачки посланици ће данас расправљати о мерама које ће заменити постојеће епидемијске прописе широм земље, а који истичу крајем овог месеца.

Немачка агенција за контролу болести „Институт Роберт Кох” је саопштила данас да је у једном дану пријављено 65.371 новопотврђених случајева, чиме је настављен узлазни тренд на који су стручњаци упозоравали недељама.

„Тренутно идемо ка озбиљној ванредној ситуацији. Имаћемо заиста ужасан Божић ако сада не предузмемо контрамере”, изјавио је Лотар Вилер, директор агенције.

Лотар Вилер: Корона се брже шири кад се људи смеју и када су срећни

Вилер је рекао да Немачка треба да повећа своју стопу вакцинације на знатно изнад 75 одсто, са садашњих 67,7 одсто.

Неки региони у Немачкој имају стопу вакцинације која достиже тек 57,6 одсто.

Вилер је позвао на затварање клубова и барова, обуставу великих догађаја и да се приступ многим деловима јавног живота ограничи на оне са вакцином или сертификатима о опоравку од ковида.

Вилер је упозорио да се болнице широм Немачке боре да пронађу кревете за пацијенте са ковидом-19 и оне са другим болестима.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар