Вјоса Османи: Косово добило позив на Самит у САД јер је демократско, а не што сам обећала повратак земљишта Високим Дечанима

Наши амерички пријатељи нису ти који су икада тражили косовску земљу. Време политичара који су косовску земљу ставили на тржиште, прошло је једном заувек, навела председница тзв. Косова

Вјоса Османи (Извор: НСПМ)

ПРИШТИНА – Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи назвала је лажима писање појединих портала да је обећала да ће применити одлуку Уставног суда о враћању земљишта манастиру Високи Дечани, како би тзв. Косово добило позив да учествује на Самиту за демократију који организује амерички председник Џозеф Бајден.

Османи је, како преноси Кљан Косова, најавила и да ће поднети тужбу против тих медија и свих који објављују, како је рекла, такву пропаганду.

Додала је и да је такозвано Косово заслужило да буде позвано на Самит, јер је, како је навела, “демократско“.

Удружење историчара тзв. Косова: Одлука о Дечанима неће бити спроведена

„Наши амерички пријатељи нису ти који су икада тражили косовску земљу. Време политичара који су косовску земљу ставили на тржиште, прошло је једном заувек”, навела је она.

Претходно су поједини портали на албанском објавили да су им извори из министарстава спољних послова пренели да су за позив Приштини за учешће на Самиту постављени одређени услови, као и да је наводно Османи обећала спровођење одлуке Уставног суда о враћању земљишта манастиру Високи Дечани.

Кљан Косова наводи да још није званично потврђено да ће Приштина бити учесник Самита за демократију, преноси Косово онлајн.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар