Александар Вучић: Нисам знао да је Данилу био забрањен улазак у Црну Гору, можда због литија

Међу онима којима је укинута забрана су син председника Србије, посланик Владимир Ђукановић, предсједник ФК Црвена звезда Звездан Терзић, Милица Ђурђевић из Завјетника, пјевач Владо Георгијев и Душан Савић

Фото: Sputnik/Небојша Поповић

Скинута забрана за улазак у Црну Гору Данилу Вучићу, Влади Георгијеву, Душану Савићу, Звездану Терзићу…

Забрана уласка у Црну Гору укинута је за 18 странаца којима је та мјера изречена иако за то нијесу постојали законски разлози.

Из Управе полиције је објашњено да су те одлуке преиспитане и укинуте.

Ријеч је о укидању забрана улазака у Црну Гору донесених у периоду прије ступања на дужност садашњег министра унутрашњих послова и новог руководства Управе полиције Црне Горе.

Међу онима којима је укинута забрана су син предсједника Србије, Данило Вучић, предсједник Одбора за правосуђе и државну управу и члан Одбора за контролу служби безбједности Владимир Ђукановић, предсједник ФК Црвена Звезда Звездан Терзић, Милица Ђурђевић из Завјетника, пјевач Владо Георгијев и бивши фудбалер Душан Савић.

Архивска фотографија: Милица Ђурђевић (скроз лево), у позадини Дамјан Кнежевић и Данило Вучић. Извор: Славија инфо

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 6. 11. 2021)

Александар Вучић: Нисам знао да је Данилу био забрањен улазак у Црну Гору, можда због литија

Водили сте кампању против српске државе поводом породице Кривокапића, али нисте водили кампању против црногорске државе који су мом детету забранили улазак без икаквог разлога, рекао председник Србије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да није знао да је његовом сину Данилу био забрањен улазак у Црну Гору, нити да је икада био званично обавештен о томе нити он нити његов син.

Александар Вучић (Извор: НСПМ)

Поводом вести да је скинута забрана уласка у Црну Гору Данилу Вучићу, он је рекао након примања треће дозе вакцине да то говори „највише о онима на политичкој сцени Србије и Црне Горе и њиховим медијским помагачима“.

Председник је на питање новинара Newsmax Adria рекао је не гледа њихов програм и телевизију, уз опаску „немојте да се љутите“, али да добија информације шта се објављује.

„Водили сте кампању против српске државе поводом породице Кривокапића, али нисте водили кампању против црногорске државе која је мом детету забранила улазак без икаквог разлога. Никада званично обавештење о тој забрани нисмо добили ни ја нити мој син. Могуће је да су то урадили зато што је присуствовао два пута литијама у Црној Гори или зато што су рекли да ће тако да се опходе према председнику Србије“, нагласио је Вучић.

Александар Вучић: Оно шта раде мом Данилу ничије дете у Србији није доживело

Одговарајући на питања новинара више пута је поменуо „тајкунске медије у власништву Драгана Ђиласа и Драгана Шолака“ у целом региону који улажу стотине милиона евра у кампању против њега, као и да ће ускоро објавити информације о њиховим рачунима и пословању.

Вучић је на конференцији најавио резолуцију Србије у наредних месеца и по дана, коју ће потписати чланови америчког Конгреса.

На Балкану постоји тајкунско-криминални савез који мора да сруши Србију

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас да на Балкану постоји „тајкунско-мафијашко-криминални савез“ који како је рекао, мора да сруши Србију.

Вучић је казао да у том савезу има људи из Србије, „окупираних делова“ земље као и из других држава, укључујући и оне са Запада који су признали независност Косова и раде на развлашћивању Републике Српске.

„Шта ћете да кажете кад је главна вест да је Србија убедљиво најуспешнија у привлачењу директних страних инвестиција јер више од 60 одсто укупних инвестиција у региону је у Србији. Они нису веровали да Србија може овако брзо да се подигне после разарања 90-их година, а посебно после 2000. године. Никоме од њих не треба економски јака Србија. За њих ће само уништена Србија бити добра, демократска Србија“, рекао је Вучић на Београдском сајму где је примио трећу дозу вакцине.

Монд: Криминалне банде у срцу држава на Балкану

Казао је да је претходних дана, у медијима у региону које како је навео, контролишу „Драган Ђилас и Драган Шолак“, био оптуживан за ратне злочине, за наводно пребијање ратних заробљеника у Петрињи 1991. године.

„У том месту никад у животу нисам био а у авнојевској Хрватској нисам био од почетка рата 1991. до 1995. године. Кад су схватили да је то лако и једноставно доказати, престали су са том причом. После су почели са позивима да буду замрзнути моји рачуни у иностранству а ја немам нити сам икад имао иједан рачун ван Србије. Нисам ја Ђилас или Шолак“, казао је Вучић.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 7. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар