Белорусија: Лукашенко скинуо маску у ковид-болници како би демантовао гласине о двојнику

Председник делује по принципу „све треба да буде добровољно“, рекла портпарол Наталија Ејсмонд

Фото: Белта

Председник Белорусије Александар Лукашенко скинуо је заштитну маску током разговора са пацијенткињом у црвеној зони болнице града Орша како би демантовао гласине о двојнику, објавио је Телеграм канал „Пул првог“.

Према речима белоруског лидера, желео је да докаже јавности да он лично посећује болнице.

„Жив сам. А неки пишу да двојник долази“, рекао је Лукашенко у разговору са пацијенткињом зараженом ковидом 19 са којом се и руковао.

Ово није први пут да Лукашенко скида маску у такозваној црвеној зони. На пример, у децембру 2020. године током посете Могиљевској регионалној болници током разговора са пацијентима председник Белорусије је спустио маску на браду.

Како је изјавила његова портпаролка Наталија Ејсмонд, Лукашенков тим и људи из окружења наговарају га да носи заштитна средства у ковид-болницама. Међутим, према њеним речима, председник делује по принципу „све треба да буде добровољно“.

Александар Лукашенко: Корона је Божја казна

Лукашенко је у октобру рекао да никада није био против ношења заштитних маски, али и да никада неће присиљавати грађане да их носе. Он је додао да су представници белоруске опозиције почели да га називају ковид дисидентом након његових недавних изјава о вакцинацији и режиму ношења маски.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 6. 11. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар