Спутњик: Србија да одбрани поредак од анонимних ковид демонстраната

Ако се сада испусти контрола пред логиком анархије и поништавања буквално свега, већ на наредном степенику борбе против корона зла биће прекасно да се било шта учини

Фото: Ивана Антић

Заједничко за офанзивне неолибералне глобалисте и маргиналне антиваксере је што се и једни други позивају на одбрану „људских права“, а сваког ко им није по вољи називају фашистом.

Тако се, док се наводно „боре“ против некакве глобалне „корона завере“, анонимни ковид демонстранти, све под фирмом „врхунског патриотизма“, понашају управо по вишегодишњем најекстремнијем мондијалистичком моделу НВО „сејача истине“.

Управо је и у Србији, поводом увођења најблаже могуће мере — ковид пропусница у ресторанима и кафићима — агресивно подигла главу „антифашистичка“ групација која би у тој матрици да заводи ред — по кућама.

Док више од 60 грађана Србије дневно умре по болницама од велике корона пошасти, а болнице су крцате чак и децом, анонимни скептици и завереници изашли су из својих скривених налога по друштвеним мрежама и решили да проповедају своју „истину“ на улици.

Како би употпунили бизарност акције, у недопустивом маниру, почели су да се окупљају и испред станова чланова Кризног штаба, да би их ваљда застрашили, како би им запретили, како би им се увредљиво искезили.

Тако су, испод прозора епидемиолога Предрага Кона, урлали да је он Менгеле, фашиста, да треба да буде ухапшен и сличне идиотлуке и гадости. Није боље поруке чуо ни доктор Тиодоровић, кога су посетили у Нишу храбри антиваксери, које нико и не приморава да се вакцинишу.

Предраг Кон: Викали су да сам Менгеле, нећу им опростити због јеврејског порекла

Анархистичка скупина не само што се разуме најбоље у медицину, па између осталих препарата препоручују и Павловићеву маст испод носа као заштиту против короне, већ су очигледно и највећи стручњаци за уставно право у земљи.

Не знају, на пример, правне норме и начела угледни професори Правног факултета Коста Чавошки или Слободан Орловић, који су за Спутњик јасно објаснили да ковид пропуснице нису неуставне.

Шта је њихова реч, њихово искуство и њихов вишедеценијски научни рад спрам мишљења „стручњака“ који су медицину и Правни факултет завршили за неколико месеци на Јутјубу.

Коста Чавошки: Није утврђено да су мере попут ковид пропусница противуставне

 

Шта вреде црне бројке, галопирајуће ширење епидемије спрам опсесивне потребе ратоборних бораца за „људска права“ и против „фашизма“ да пониште све званичне верзије и податке, зажмуре над свим корона-трагедијама и крену у умишљену битку за неку своју „истину“.

И не више мирно, са пуном слободом говора која им ниједног тренутка није ускраћена (чак су и промовисани по многим медијима), већ су начинили опасан корак даље — обележили су места становања одговорних лекара.

Ту долазимо до тренутка када држава мора да покаже да ли је у стању да успостави поредак или не.

Ту долазимо до тачке кад институције морају да спроведу своје одлуке, макар оне биле потпуно неделотворне као што су пропуснице за кафиће после 22 часа и да заштите све људе овлашћене да доносе мере.

Србија: Настављени протести против ковид пропусница

Ту долазимо до момента када моћне полуге у земљи морају да забораве на утицај својих потеза на страначке рејтинге и да доследно одбране закон и суверенитет.

Јер, ако се сада испусти контрола пред логиком анархије и поништавања буквално свега, већ на наредном степенику борбе против корона зла биће прекасно да се било шта учини.

То ће бити знак да је држава капитулирала.

Предраг Васиљевић

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 26. 10. 2021)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

20 replies

 1. Сендвич за господина.

  41
  3
 2. Одавно овако безкрупулозан, чланак пун лажи пун погрешних и лажних интерпретација и дијаметрално супротан истини и чињеницама не видесмо у бедној нам јавности! И ко је аутор тог неславног сочиненија? Неки анонимус по имену НИКАД ЧУЛИ. И гле чуда тај „никад чули“ аутор има образ да цео народ назива анонимним. Господин Никад Чули, први би запуцао у те анонимне демонстранте, први би стрељао све те жене, мајке, и пензионере и студенте, лекаре, обичне грађане. Прогањао би их лично само када би знао ко су. Али на срећу нема личне храбрости па призива „државу“ како назива окупационо марионетски апарат вероватно да пуцају у народ. Мало је да их режим прогања, уцењује, присиљава, силује, лаже, трује и убија мерама у име медицине и здравља, него ваљда треба и да пуца у тај исти народ?
  Народ хоће да поразговара очи у очи са господом управљачима кризе код њихове куће јер то су њихови суграђани, од крви и меса који имају амбицију самозваног мешања у крв и месо народа. То је врло присно, интимно и блиско мешање. То је за интимно кућно дружење. Зашто се онда крију иза институција?
  Очајан, прогоњен, уплашен за своју децу, тај голоруки али неустрашиви народ, који брани своја тела и пуку егзистенцију јер све друго је марионетски „поредак“ већ отео, овај „Никад чули“ аутор изједначује неолибералним људским правима? Док деликвенте у државној служби на платном списку мафије неолибералних страних приватних криминалних фармацеутских компанија назива „поретком“ и лекарима. Право на сопствени психофизички интегритет на основне и Уставом гарантоване од виталног значаја ствари, јесу неотуђиво Право. Док право на богаћење на туђој грбачи, на вакцинама, жртвовању здравља народа, и на контроли маса, јесте либерално али није Право (како год оно себе називало) већ је насиље, а вала није ни људско.

  65
  2
 3. @Ја,
  Свака част за коментар !

  36
  2
 4. Србија и треба да заштити поредак, али од сатаниста који су нам наметнули корону, мере, вакцине

  44
  2
 5. Овај чланак баца огромну љагу на Стање ствари а коментари читалаца, бар до сада, су на месту.

  18
  11
 6. Поздрав аутору овог чланка – Предрагу Васиљевићу

  Супруга и ја смо примили и трећу Фајзер вакцину. Примићемо и четврту ако треба.
  Сви наши пријатељи, наша деца и наши одрасли унуци су вакцинисани.
  Сви поштујемо мере. Штитећи себе штитимо друге.

  5
  57
 7. @ Dragana

  Овај чланак не баца „огромну љагу“ на Стање ствари него на „совјетски“ Спутњик који је то објавио, а СтСт само пренело.

  @ Сергеј
  Драги Сергеј, руски брате, ко је крив за искривљену слику о „Росији“, лоши српски преводиоци или ваш Спутњик који из СССР-а још изашао није?

  А сендвич који @Драган даје господину – није он обичан господин него уредник сајта Спутњика.

  @ Деда Ђоле
  Поштујем Ваш став око вакцинације, али не разумем читајући ваше коментаре годинама на Политици и овде на СтСт како не дозвољавате протест против диктатуре!? Диктатура само мења лице, једном је Тито, други пут Брежњев, онда вакцине или маске или Вучић или …

  39
  1
 8. Сличне сам блатњаве ставове слушао вечерас и у Спутњиковој радио емисији. Мислио сам да је скривена камера (микрофон) у питању али није.

  Разочаравајућ је и дегутантан обрт у наступу и извештавању о питањима ЊКВ Вируса на страницама Спутњик Србија и ИН4С. Први су се потпуно одрекли новинарске неутралности а други потуно променили извештаче и изворе (окренули ћурак од 36 са 9 степени до наопако).

  Једино што се назире из муља је да је трговина утицајем у питању, она што новинару каља образ често, и то до нивоа ‘рапаве четке за најдубљу ке()амичку с()анитарију. О у(*)едништвима да не говоримо.

  Није питање шта утицајан може да учини за у()едништво већ шта у()едништво може да учини за утицајног а да се баш до дна (ке(*)амичког) не понизи.

  23
  2
 9. Mоже Стање ствари да преноси али мора да изнесе свој став а не овако…..

  9
  7
 10. @ Драгана

  Поштована,
  Хвала на коментару и примедбама.

  Не знам од када сте на Вашем и нашем сајту, али ми од почетка имамо став да су наши читаоци довољно писмени (и функционално и стварно) да схвате о чему је реч у прилозима које доносимо, а не да „по мишљење и став“ долазе у Комитет (тј. у Уредништво). Неколико смо пута, истина, у ових 20 хиљада и нешто објављених прилога ставили и „Упутство за употребу“: у овом случају ствари су толико очигледне да не бисмо да вређамо интелигенцију наших посетилаца/сабораца.

  Александар Лазић

  38
  1
 11. Deda Djole, Bez ikakve zluradosti, zelim vam svako dobro, nadam se da kroz pola godine , javice te se da znamo da ste zivi I krepkoga zdravlja. Ja nisam protiv vakcine, pre koju godinu primila sam tetanus, bez ikakve sumnje. Protiv ucenjivanja, pretnje,kazni. U Melbourne , ucesnici protesta platili su kazne 5400 dolara, ko nije hteo, zaposeli su mu kucu, skinuli sa knjizice. To je nasa sadasnjica.

  23
 12. Одавно сам престао да читам вести које доносе и пишу они који имају слоган ‘говоримо оно што други прећуткују’ јер су из исте приче као Н1, ЦНН само под маском медија из Русије. ОНИ су пропагандна машинерија УМОБОЛНОГ УЗУРПАТОРА ВЕЛЕИЗДАЈНИКА!!!

  24
  3
 13. Русија : Због рекордног броја новозаражених (око 35 000 дневно) и мртвих (преко 1 000 дневно), Владимир Путин је објавио нерадну недељу од 30 октобра до 7 новембра 2021. Нерадни дани ће бити плаћени.

  Путин је између осталог поручио грађанима : “молим вас, будите одговорни. Да би савладали епидемију, постоје само два начина : или да се разболимо или да се вакцинишемо”.

  4
  25
 14. @Деда Ђоле

  „ПРИМИЛИ ПО ТРИ ВАКЦИНЕ?! Цела породица преминула од короне за
  10 дана!“

  „Цела породица из Лесковца, мајка, отац и ћерка, завијена је у црно, након
  што су сва три члана преминула за 10 дана. Најпре је преминула мајка,
  затим ћерка, а јуче и отац. Претпоставља се да су сви преминули од
  корона вируса.“

  https://srbin.info/pocetna/aktuelno/primili-po-tri-vakcine-cela-porodica-preminula-od-korone-za-10-dana/

  21
  2
 15. Шта рећи а не заплакати . Деду одавно не коментаришем, а дуго се није јављао мада тачно познајем његове “ минусе “ на одређене теме , не мора ни да се потпише. Ко је овај Васиљевић не знам и не интересује ме . Не треба се „палити“ на такве типове чији текстови не заслужују коментар.

  19
  1
 16. Можда би се сви мање узрујали и мање разочарали текстом да је наслов био рецимо:

  НИЈЕ С(*)АЊЕ СТВАРИ: Уредник (домаћи) гласила (страног) у срамном тексту извређао грађане Србије и придружио се најприземнијој пропаганди и подметањима …

  и да је на крају текста стајало уобичајено ограђивање да пренети текст „не изражава …“ него згражава. Ово би можда имало смисла да се ради о иоле сувислом писању. Како се ради о букачком тексту којим аутор превасходно ниподаштава самог себе оваква интервенција уредништва СС пре би личила на покушај да се тексту дода нека вредност (подигне цена).

  Не знам да ли је аутор заиста уредник али знам да се сада чешу и у русијској и у НАТО амбасадама а у вези малигног утицаја јер се ево открива да је у ствари утицај малигана у питању.

  Тренутни резултат испод чланка на Спутњиковом сајту је 58 позитивних према 342 негативна бројања уз 6 осмехнутих, једног згроженог и 45 бесних читалаца (такав им је систем оцењивања).
  Паметном доста.

  21
  1
 17. За @Драгана Славнића :
  Да је Владимир Путин знао да је трочлана вакцинисана породица из Лесковца умрла од короне, вероватно не би молио Русе да се вакцинишу.

  1
  19
 18. Аутор се ставља на страну „офанзивних неолибералних глобалиста“ који промовишу вакцинација.
  Циљ ове збрке је да се успостави тоталитарна контрола над грађанима.

  13
 19. @Деда Ђоле
  Занимљиво је да у земљама са највећим процентом вакцинисаних долази до пораста заражених и умрлих.

  12
  1
 20. @ деда Ђоле
  @ Сви поштујемо мере. Штитећи себе штитимо друге.
  Поштовани деда Ђоле, нико Вам не брани да поштујете мере и да се вакцинишете. Само Вас молим да то не повезујете с нама. Нико други Вас није овластио да га Ви штитите. Нико никога није овластио да га штити јер смо сви пословно способни да сами себе штитимо и не треба нам старатељ и тутор. Нико од нас није Вас овластио да га штитите од себе. Ако треба да некога штитите од себе добићете то написмено од суда као забрану приласка. Не наседајте на примитивни медијски наратив.

  16
  1

Оставите коментар