Лекари у Словенији добијају бонус ако промовишу вакцинацију

Награде ће бити доступне само оним здравственим радницима у тимовима породичне медицине који ће проводити најмање два сата недељно обављајући додатне активности

Извор: НСПМ

ЉУБЉАНА – Словеначка влада усвојила је пројекат за убрзање стопе вакцинације против ковида-19, којим ће пружити подстицај лекарима опште праксе и њиховим тимовима који активно промовишу вакцинацију.

Наиме, лекари ће имати право на бонусе ако је најмање 45 одсто њихових регистрованих пацијената старијих од 50 година примило прву дозу, или је најмање 55 одсто комплетно вакцинисано, преноси Танјуг.

Циљ пројекта је повећање стопе вакцинације, посебно међу особама старијим од 50 година, саопштила је словеначка влада после јучерашње седнице.

Уставни суд суспендовао одлуку о обавезној вакцинацији у Словенији

Пројекат ће потенцијално обезбедити додатне подстицаје за лекаре опште праксе и регистроване медицинске сестре у њиховим тимовима који раде у јавним здравственим установама или у другим пружаоцима јавних здравствених услуга.

Награде ће бити доступне само оним здравственим радницима у тимовима породичне медицине који ће проводити најмање два сата недељно обављајући додатне активности, попут активног приступа појединачним пацијентима, промовисања вакцинације и учешћа у локалним активностима.

Пројекат ће бити финансиран из републичког буџета, саопштила је владина канцеларија за комуникације.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 22. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. То нису лекари, то су бедни најамници и опортунисти. Да и не говоримо о степену дискриминаторског примитивизма.

Оставите коментар