Кина ће кажњавати родитеље за веома лоше понашање њихове деце

Кина апеловала на младе Кинезе да буду мање женствени, а више мужевни

Фото: Профимедиа

Родитељи у Кини чија се деце „веома лоше понашају“ или почине неко кривично дело могли би да се суоче с казном према предлогу новог закона.

У складу с нацртом закона о промоцији породичног образовања старатељи ће добити опомену и биће им наређено да прођу кроз програме за усмеравање породичног образовања уколико тужиоци утврде веома лоше или криминално понашање код деце која су под њиховим старатељством.

„Има много разлога за лоше понашање адолесцената, а главни узрочник је мањак или неприкладно породично образовање“, рекао је Занг Тјевеи, портпарол Комисије за законодавне послове које је под управом Националног народног конгреса (НПЦ), пренео је Си-Ен-Ен.

Пекинг је ове године увео строжа правила када је реч о деци, укључујући смањење зависности код најмлађих од онлајн игара, која је названа једном врстом „духовног опијума“ и сузбијање „слепог“ обожавања познатих личности са интернета.

Кина: Играње видео игрица ограничено на три часа недељно

Министарство образовања је последњих месеци ограничило време које малолетници могу да проведу играјући онлајн игрице на сат времена само петком, суботом и недељом.

Такође је смањен обим домаћих задатака и забрањени су додатни часови за главне предмете током викенда и распуста због забринутости да су деца преоптерећена школским градивом.

Кина је истовремено апеловала на младе Кинезе да буду „мање женствени, а више мужевни“.

У оквиру свог „Предлога за спречавање феминизације мушких адолесцената“ који је представљен у децембру, Министарство образовање је апеловало на школе да промовише спортове у оквиру рекреативне наставе, као што је фудбал.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 19. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар